hai sa postam retetele de pe ghetzar aici, sa le gasim mai repede.
Postat 23 decembrie 2013 - 03:12
hai sa postam retetele de pe ghetzar aici, sa le gasim mai repede.
Postat 23 decembrie 2013 - 03:18
DidiAlex a postat retzeta asta care cred ca o sa o fac si eu. multumesc!
fursecuri Ella
3 oua 350 grame faina
1 pachet unt Zahar
1 pahar Coaja (2 lamai) rasa
1 praf de copt
Zahar vanilat 2 pachete
Esenta de vanilie 1 capac
Ciocolata bilute sau rasa pe razatoarea mare
1. Untul se freaca cu zaharul bine cu mixerul;
2. se adauga oulalele si esenta+zaharul vanilat;
3. dupa care se adauga faina in care s-a amestecat in prealabil praful de copt;
4. se adauga si lamaia
5. Se adauga ciocolata
Se pun cu spriter sau lingura.
Se pun pe hartie de copt in tava de cuptor; se coc la foc 160gr timp de 15-17 minute.
Postat 02 ianuarie 2014 - 20:44
Michelle, am mutat la locul initial retetele ghetarului.
Sa vedem daca are mai mult succes...ma bazez pe tine, esti foarte priceputa in domeniu...
Postat 02 ianuarie 2014 - 21:35
e doar o incercare sper sa aibe success, ca erau atitea retzete bune pe ghetar...si zau daca mai stiu de unde sa le iau.
multumesc inca o data
Postat 04 ianuarie 2014 - 21:59
cozonacul lui rall:
http://pokhas.com/re...nita-de-craciun
Editat de michelle-usa, 04 ianuarie 2014 - 22:02 .
Postat 12 ianuarie 2014 - 18:31
Briose
3 oua
100 g zahar
200 g iaurt
50 ml ulei + 1 lingura cu unt
230 - 250 g faina
1 lingurita rasa praf copt, zahar vanilat sau alte arome, sare
Am mixat ouale, un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul, uleiul, iaurtul si la sfarsit faina si praful de copt.
Am pus aluatul in formele pentru briose. Se pot face simple sau se poate adauga 1 lingurita gem, fructe proaspete sau congelate, ciocolata rasa. Daca adaug gem dulce sau ciocolata, mai scad o lingura de zahar.
Foarte gustoase, aromate si usor de pregatit.
Cateodata fac cu lapte, dar atunci intra mai multa faina. Aluatul arata ca o smantana groasa, sau ca aluatul de chec.
Eu compar orice cu checul, acesta fiind cam singura prajitura pe care o facea mama in copilaria mea.
Postat 12 ianuarie 2014 - 18:33
Briose cu branza de vaci
2 ouă
75 g unt
30 ml ulei
400 g iaurt
100 g zahăr
250 g brânză de vaci
220 - 250 g făină
sare, arome, 1 lingurita de praf de copt
Eu de obicei fac brioșele cu ce am prin frigider, la ochi, cantitatea de făină depinde și de tipul făinii, și de cât e de gras iaurtul.
Postat 12 ianuarie 2014 - 18:36
Prajitura-placinta cu lamaie am facut ca aici http://www.culinar.r...oi-de-placinta/
Cam multa aroma de lamaie pentru gustul meu, dar e foarte interesanta si foarte usor de facut. Data viitoare fac cu branza de vaci si poate fac si niste fotografii.
Postat 13 ianuarie 2014 - 21:06
reteta painea ciabata postata de rall si care o fac si eu de citiva ani . e super reteta o recomand
http://gabrielacara....e-ciabatta.html
Postat 15 ianuarie 2014 - 18:18
Se intinde foaie pe masa tapetata cu faina si se decupeaza cu gura paharului formele de gogosi , pe care le arunci , cu grija in tigaia cu ulei incins si te rogi de dansele sa stea cuminti si sa se prajeasca frumos pe ambele parti ;))
si dovada :