Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

D-na invatatoare,cum sa ne intelegem?


59 raspunsuri la acest subiect

#51
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 16 decembrie 2013 - 18:15

da, am citit tot ce ai scris. tu ai citit tot ce am scris?



#52
Copil72

Copil72

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 137 mesaje

Postat 16 decembrie 2013 - 23:45

Același lucru pot spune ca s a petrecut si cu copilul meu,si cat am încercat sa fiu indulgenta si cu bun simt in relația părinte-invatator,s a dovedit in final a fi un război interminabil intre noi.Doamna invatatoare vindea manuale auxiliare pentru anul următor de studiu,nici măcar pentru anul in curs,si,binenteles ,ca ne obliga sa le cumpăram pe motiv ca va fi necesar pentru a putea preda.Problema a.inceput cand am întârziat cu plata acelor manuale,copilul meu fiind ridicat in picioare in fata clasei si tras la răspundere pentru neplata.

Cunoscând drepturile copilului,de urgentă m am prezentat la scoala,am scos invatatoarea pe hol,si i am adus la cunoștiință faptul ca daca are ceva sa reclame sa vina sa se uite in ochii mei,si nicidecum in ochii copilului,pentru ca nu copilul meu trebuie sa plătească,ci eu,in calitate de părinte,pe mine trebuia sa ma scoata in fata clasei,copilul nu are bani si nu e singur.

Apoi am făcut o plângere in acest sens la directoare si la inspectorat,dupa care au urmat controalele.Binenteles ca am mutat copilul la alta clasa,lăsându L pe el sa aleagă.

Trebuie sa acționam in momentul in care simțim ca ceva se clatină,sa ascultam si sa credem copiii de cele mai multe ori.Noi,părinții,suntem cei care ignoram si se profita mult de pe urma asta,din păcate.



#53
gabitza2005

gabitza2005

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.029 mesaje

Postat 17 decembrie 2013 - 09:17

alizee, unde ma insel cand spun ca primesti exact ceea ce oferi?

 

Pana anul trecut gandeam cam la fel ca tine dar am avut "norocul" sa intalnesc o invatatoare de genul celei descrise de Tala

Respectul a fost reciproc mai putin respectul ei fata de copii care dupa ea erau "mai prosti decat catedra ei". Nu cred ca e normal ca felicitari de 8 martie facute de copii de clasa I sa ajunga la gunoi ca sunt niste "porcarii" -  pana la urma  facute cu ea in clasa ...si exemplele ar putea continua.

 M-am intrebat ce mama sunt, poate am eu o problema, poate are copilul si pana la urma am decis mutarea la o alta clasa (dupa discutie cu ea si cu directiunea care apropo nu a fost deloc uimita) .

Bine am facut si asta se vede in atitudinea copilului fata de scoala.

 

Pana la urma poate sa fie o invatatoarea painea lui Dumnezeu dar poate sa fie incompatibila cu un anumit copil.

 

Strict la subiect invatatoarea nu e vinovata ca si-a ciobit copilul dintele dar se vede clar din atitudinea ulterioara a ei ca relatia este compromisa si a luat ca pe un afront personal retragerea copilului de la after si pana la urma de ce nu reducerea veniturilor ei . Cred ca totul se rezuma la bani.

Daca ii ceri scuze , duci copilul la after si o mai cadorisesti cu ceva clar se rezolva dar  pe mine nu m-ar tine ficatul sa fac asta. Odata pasind pe drumul asta trebuie sa te tina buzunarul (  si ficatul)  toti cei 4 ani.

 

Apoi sa stiti ca eu nu am intalnit parinti care cred ca invatatorii sunt pusi de slugi acolo din contra toata lumea le face temenele ca nu cumva parintele si implicit copilul sa cada in dizgratie.



#54
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 17 decembrie 2013 - 09:44

Apoi sa stiti ca eu nu am intalnit parinti care cred ca invatatorii sunt pusi de slugi 

 Eu, da. Si ca un facut, copii erau la fel. Dar dupa doi ani au plecat pentru ca nu reuseau sa intre in colectivitate.



#55
gabitza2005

gabitza2005

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.029 mesaje

Postat 17 decembrie 2013 - 10:13

Marius nu te contrazic. Doar ca eu nu am intalnit pana acum si sper sa nu intalnesc ...la fel cum am sperat sa nu intalnesc nici invatoare de genul celei in discutie.



#56
Mada

Mada

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 865 mesaje

Postat 17 decembrie 2013 - 11:25

am trecut si noi prin acelasi lucru cu inv, altele au fost intamplarile, dar esenta este aceeasi

 

ordinea ar fi cam asta

hartie scrisa detaliata la director, cu nr de inregistrare si insista pe aspectul acesta, mutatul copilul la alta clasa, ai grija ca directorul scolii ar putea refuza acest lucru

daca nu accepta faci hartie la inspectaoratul scolar de sector si apoi la cel municipal.

scrie punctual nemultumirile, nu omite nimic

ceri mutarea copilului si eventul sanctionarea cadrului didactic

si mai spui ca nu doresti propagarea violentei in scoli mai ales ca aceste cazuri sunt foarte dese 

si din cate stiu eu este interzis ca inv de la clasa sa faca afterschool cu copiii din clasa ei (se poate doar scoala este inclusa in programul "scoala dupa scoala")

la ea nu te mai duci sa discuti ai fost o data si te-ai lamurit, nu mai are sens


Editat de Mada, 17 decembrie 2013 - 11:26 .


#57
MMVC

MMVC

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 27 mesaje

Postat 29 martie 2015 - 13:33

O sa va povestesc "cazul" meu cu profesoara de limba romana, o tanara doamna proaspat iesita de pe bancile facultatii, fara experienta, dar cu un master in gramatica dupa cum se lauda domnia sa. Clasa a VI-a, scoala Maria  Rosetti, ora de limba romana,  li se dadea elevilor tema suplimentara (aveau si o tema curenta) peste tema suplimentara pentru a doua zi. Daca nu reuseau sa faca tema suplimentara, li se mai dadea o tema suplimentara si amenintarea ca vor avea nota 2 pentru nu mai stiu cate teme nefacute. Ajunsese copilul sa stea 3 ore pt a face tema la romana si mai avea si alte materii la care trebuia sa faca teme sau sa invete.

Am incercat sa discut cu profesoara, apoi cu diriginta, dar fara succes. In consecinta am facut reclamatie la inspectorat (in scris). A doua zi, dupa depunerea reclamatiei, directoarea scolii, oarecum suparata, m-a intrebat de ce am facut reclamatie la inspectorat si nu am venit la ea sa discut problema, ca  "tot la ea ajunge reclamatia". De unde se trage concluzia ca inspectoratul "este mana in mana" cu directorul scolii. (eu n-am anuntat pe nimeni din scoala ca voi face reclamatie la inspectorat, cum a aflat?). Raspunsul inspectoratului la adresa mea a fost aproape identic cu raspunsul dat de scoala, de unde am tras concluzia ca inspectoratul nu a binevoit sa deplaseze vreun inspector pentru a ancheta "cazul". In adresele primite din cele doua parti mi s-a spus ca profesoara a observat nivelul ridicat al clasei si a vrut sa-i pregateasca si mai bine, dar ca va da pe viitor o tema suplimentara numai pentru cei ce doresc s-o faca.

 

Din cate mi-am dat eu seama onor directiunii nu-i convine o reclamatie la inspectorat. Asa ca va sfatuiesc pe toti, daca nu reusiti sa ajungeti la un consens cu invatatoarea/profesoara sau directoarea scolii, sa nu ezitati sa faceti reclamatie la inspectorat. Chiar daca "sunt mana in mana", oricum nu le convin aceste reclamatii. In niciun caz nu trebuie sa stati cu "capul plecat" de frica ca se vor razbuna pe copil, sau sa trebuiasca sa mutati copilul in alta clasa sau chiar scoala. Este o problema pentru copil sa se adapteze intr-un alt colectiv, cu o alta "doamna" sau alti profesori.

De ce trebuie sa ne mutam noi copiii, in loc sa-si schimbe ele atitudinea fata de acesti copii???  Sau sa se mute ele la alta scoala!!! Daca nu le convine sa paraseasca sistemul, nu le obliga nimeni sa ramana !! Aceste "doamne" au prostul obicei de a se razbuna pe copil daca au avut o discutie in contradictoriu cu parintele copilului. Ce vina are copilul ??? Daca nu-si dau seama de acest lucru se cheama ca n-au niciun pic de vocatie, ca sa nu mai vorbesc de pedagogie.

  • In "cazul" copilului meu NU A EXISTAT NICIUN FEL DE REPERCURSIUNE din partea profesoarei, ba din contra mi s-a parut ca este foarte atenta la modul in care corecteaza sau noteaza lucrarile copilului meu.De atunci, nu am mai avut vreo problema cu profesoara respectiva, dar sunt cu ochii pe ea. Oricum i-am anuntat pe toti ca nu am de gand sa plec din scoala (in ciuda presiunilor unor parinti), ca mai am de stat inca 7 ani (copilul mai mic este in clasa a II-a). Si sunt cu ochii pe ei!!

 

http://omul-revoltat.blogspot.ro



#58
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 29 martie 2015 - 14:56

Wow ! ce nervi de fier ai !

 

Eu am preferat sa-mi mut copilul, decat sa stau intr-o continua tensiune din cauza politicii scolii, la care o inscrisesem. A fost cea mai buna hotarare pe care am luat-o pt copilul meu.

 

Uneori, e mai bine sa pleci decat sa te razboiesti cu toti din jur. Risipa de energie, care altfel, poate fi canalizata catre ceva mai constructiv.

 

Parerea mea.



#59
MMVC

MMVC

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 27 mesaje

Postat 29 martie 2015 - 16:31

Nici nu stiu cu cine se pun. Mor cu ei de gat.

 

Mutarea copilului este o varianta buna si usoara, dar ce o sa faci, o sa muti copilul mereu din clasa in clasa, din scoala in scoala la urmatoarea altercatie cu un alt profesor? Crezi ca in alte scoli nu este identic? Ca nu gasesti macar  un profesor de genul invatatoarei?

 

In legatura cu risipa de energie, nu o consider asa pentru ca, hai sa ne gandim ca aceasta invatatoare inca mai este in sistem si inca isi mai bate joc de niste copii. Am un spirit civic dezvoltat si aceasta energie o canalizez catre ceva constructiv: incerc sa schimb ceva in sistemul de invatamant romanesc.

 

 

http://omul-revoltat.blogspot.ro



#60
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 29 martie 2015 - 16:38

Din proprie experienta iti spun, ca nu toate scolile si nici toate cadrele didactice nu sunt la fel.

 

Macar de ai reusi sa o scoti la liman, asa cum iti doresti.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -