Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Am nevoie de un sfat: sa ofer sau nu un cadou de Craciun unei familii aflate in dificultate?

craciun cadouri cadouri de craciun familie cu dificultati probleme financiare

24 raspunsuri la acest subiect

#21
analias

analias

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 99 mesaje

Postat 12 decembrie 2013 - 13:35

Doamnelor ... domnule ... [:)] ,

Voi inchide acest subiect saptamana viitoare, dupa ce voi expedia coletele. Ati observat probabil ca am folosit pluralul: COLETELE! Au sarit atatia oameni in ajutor, cu o portocala, o ciocolata, o suma de bani, un fular etc, incat coletul gandit de mine a simtit nevoia sa se extinda. Deci saptamana viitoare voi trimite 2 colete (s-ar putea sa fie chiar 3, depinde cum reusesc sa indes totul in cutii)! Masa si cadourile de Craciun vor exista! E drept ca nu se vor ineca cu un stol de curcani scumpi, nici nu vor inota in cadouri si nici nu vor primi lucruri scumpe. Insa Craciunul lor, atat al copiilor, cat si al parintilor, va fi unul mai relaxat decat viata lor in ultimele luni. Si asta e un lucru extraordinar.

Cand am deschis subiectul, speram doar sa ma lamuresc eu daca e bine ce am de gand. Acum, la cateva zile distanta, m-am lamurit si am reusit cu ajutorul vostru sa ajut putin niste oameni care au nevoie de ajutor ACUM. Nu la anul, nu la vara cand va fi cald si bine, nu peste un timp, ci ACUM.

Am fost contactata pe PM cu oferte de ajutor cu adevarat utile: fie pentru parinti pentru a incepe un nou capitol, fie pentru copii pentru a depasi perioada asta dificila. O fi tot un miracol ca toti cei care m-au contactat locuiesc sau lucreaza in zone in care imi este mie usor sa ajung? Pentru ca nu am masina si nu am timp sa traversez Bucurestiul zilele astea. Probabil ca cineva acolo sus ... chiar lucreaza :)

Pacat doar ca restul prietenilor lor au cam devenit ocupati (a se citi: disparut) cand au inceput necazurile. E drept ca nu e usor sa vorbesti la telefon cu un barbat ingenuncheat de situatia in care se afla familia sau cu o femeie innegurata de grija copiilor sau cu doi copii care spun intr-una ca le e dor sa mearga in parc :(. Insa simt cumva ca daca ii abandonam cu totii, nu mai au chiar nici o sansa de redresare. O data mutati intr-un oras, se vor redresa: copiii vor merge din nou la scoala, vor socializa, isi vor plati incet-incet datoriile, vor reincepe sa vada partea frumoasa a vietii.

Sper din tot sufletul ca nu v-am intristat sarbatorile. Va multumesc in numele lor ca ati reactionat!



#22
carmencat

carmencat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.680 mesaje

Postat 12 decembrie 2013 - 14:01

Mos Craciun chiar exista si are o multime de ajutoare nestiute [aho]



#23
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 12 decembrie 2013 - 19:18

Daca stii tu sigur ca parintii sunt egoisti si pun sentimentele LOR inaintea sentimentelor copiilor, vezi-ti de treaba. Daca, insa, parintii pun copiii pe primul loc, atunci trimite pachetul. Important e ca (,) copiii sa fie multumiti in dimineata de Craciun, nu sentimentele parintilor. Eventual, le spui parintilor ca vrei tu sa le faci un cadou copiilor, fara sa mentionezi situatia lor financiara. Daca sunt oameni normali, ar trebui sa-ti multumeasca ptr. gest, nicidecum sa se simta ofensati.

 

...

Cineva m-a certat insa ca ma bag in viata lor, in momentul acesta dificil pentru ei: cica parintii se vor simti prost sa le ofere cadourile de la mine, in timp ce ei nu isi permit sa le cumpere nici macar o acadea (stiu deja ca ei nu le vor cumpara nimic, pentru ca ... pur si simplu NU AU BANI), iar copiii vor suferi dupa Craciun, cand vor vorbi cu alti copii si vor vedea cate au primit altii, in timp ce ei abia au primit un pachetel.

 

...



#24
hobber

hobber
  • Membri
  • 4 mesaje

Postat 12 decembrie 2013 - 23:56

Fa-le cadoul. Poti sa il faci anonim daca rezolva problema.

Ca in Grinch...

 

Noi o sa mergem la Peris la un centru de educatie incluziva cu cadouri. Aici problema este ca administratorul nu este prea prietenos cu vizitatorii... parca ar veni sa ceara ceva, nu sa faca cadouri la copii.

 

Cele bune,

hobber



#25
analias

analias

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 99 mesaje

Postat 16 decembrie 2013 - 17:01

Nu am mai trimis nici un colet pana la urma!

 

Saptamana trecuta, joi, m-a contactat cineva care s-a oferit sa le puna la dispozitie o dubita pentru ziua in care se vor muta. Ziua aceea era ... fix a doua zi. Planul lor fusese sa plece cu masina lor si sa ia doar strictul necesar, apoi sa se intoarca din cand in cand pe deal, ca sa mai ia una-alta. Dar nu imediat, pentru ca nu isi permiteau sa consume atata motorina. Dubita i-a ajutat sa ia cu ei tot ce le trebuie.

 

Pentru moment locuiesc intr-o camera oferita de niste prieteni, iar in garajul unui alt prieten au inghesuit tot ce nu incape in acea camera. Imediat ce isi vor gasi un loc unde sa locuiasca macar pana pe la vara, vor duce totul acolo si se vor aranja chiar confortabil. Persoana care a pus dubita la dispozitie, a avut drum din nou catre Brasov in weekend, asa ca sambata a luat de la mine si continutul coletelor si le-a dus personal. M-am intalnit cu cateva persoane care au citit aceasta postare si toata lumea mi-a spus ca vrea sa ajute, desi ceea ce ofera 'nu e mare lucru'. Ei, acest ceva ce nu era 'mare lucru' reprezinta sursa lor de hrana luna aceasta. Masa de Craciun este asigurata. Pornind de la dulciuri, carti si jocuri pentru copii, ca doar vine Craciunul :), continuand cu alimente neperisabile si ceva conserve si terminand cu vreo 25 kg de cartofi, cam asta a fost 'transportul' pentru prietenii mei. Cateva persoane i-au ajutat cu bani; chiar daca nu sunt multi (in jur de 50 EUR) banii acestia sunt un ajutor semnificativ la plata chiriei incepand din ianuarie, tinand cont ca mai toti proprietarii le cer plata pe luna in curs + 1 luna garantie.

 

Incepand de vineri ei locuiesc in oras, iar de azi el a inceput lucru. Deci de azi are un venit stabil. Mai mult, pana in ianuarie au si locuinta gratuita. E vorba de o singura camera in care locuiesc toti 4, dar este curat, au caldura, apa calda, aragaz functional in bucatarie.

Desi nu m-au intrebat, au inteles ca eu nu puteam sa ii ajut ATAT DE MULT singura. A fost grozav aseara sa aud copiii fericiti!

Va multumesc tuturor pentru ajutor. Nu ma gandisem ca vor sari atatia oameni in ajutor.

Sarbatori fericite!

 

Rog moderatorii sa inchida subiectul.





Etichetat si cu craciun, cadouri, cadouri de craciun, familie cu dificultati, probleme financiare

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -