Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Dovlecei minunati de septembrie - octombrie 2013 #6

bebe sept2013 oct2013

245 raspunsuri la acest subiect

#11
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 12:56

Pisellino, OMS-ul si in general toti medicii de aici recomanda ca bebe sa pape lapte exclusiv cam 6 luni. Unii bebelusi incep diversificarea mai repede, dar in nici un caz inainte de 4 luni. Sistemul lor digestiv NU ESTE INCA ADAPTAT  la "mancarica", in nici un caz cerealele pe care le papa fratiorul mai mare nu sunt potrivite pentru bebe. La fel, nici grisul. Stiu ca in Romania e traditional sa se dea la bebelusi gris cu lapt si "biscuiti razaliti cu mar" - dar NU este mancare pentru bebelusi. Atatia adulti, (dar si copii) au probleme gen gastrita, "stomac sensibil", tendinta de constipare etc - multe dintre problemele astea au de-a face cu modul defectuos in care s-a pornit diversificarea. Incearca sa incepi diversificarea cat mai aproape de 5 luni, daca chiar vrei sa incepi sa-l diverrsifici mai repede de recomandatele 6 luni. Da, piure=ul de morcovi (fara sare adaugata) e bun, de asemenea vezi ca si cartoful dulce le place, pastarnacul...iar dintre fructe marul, banana. NU "suculet de mar" si "suculet de portocala" , este prea acid pentru stomacelele lor , iar cerealele la varsta asta sunt cele speciale pentru bebelusi, fara gluten.



#12
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 13:04

Daniella, sa va fie de bine botezul, si pofta mare la Nando's!

 

Noi il asteptam pe bunicu' de la Londra, trebuia sa ajunga la 10 si ceva aici, dar are avionul intarziere si vine dupa 12.

 

Felicitari pentru bradut la cei/cele care au pus deja bradutul, noi vom incerca maine, daca nu, saptamana viitoare. Avem un pod cat casa, asa ca spatiu de depozitare este. Abia astept sa dau jos decoratiunile de craciun, mai neplacut e ca va trebui sa ma apuc sa impachetez cadourile, tare nu imi place treaba asta...mai ales ca am si 2 maini stangi cand e vorba de asa ceva [batcap]  Dar no, daca trebuie....de musai ca de voie buna.

 

Nanne, imi pare rau ca Albinuta ta nu pune in greutate, poate, la fel ca si Emma a Alinei are o perioada de stationare, sper sa puna mai bine de-acum incolo. Vad ca fetita ta e de "categorie pana". Multumim pentru capitol nou si sa folositi sanatoase Boba!

 

Ela, ce harnicuti ati fost si cate ati facut!



#13
danyce

danyce

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.229 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 13:42

Mutumim, Mos Nicolae, pentru nou capitol~! [:)]

Si noi avem un ditamai podul, de fapt mansarda. Noi acolo am facut o camera de oaspeti, mai bine zis am zidit noi un perete si l-am tapetat frumos si pe o parte si pe alta, am creat un soi de culoar/hol unde am pus masina de spalat haine si uscatorul de rufe, plus doua suporturi de uscat rufe, care stau cumva  pe un soi de picioare (nu stiu explica la ora asta [:)] ) si mai avem un suport de rufe suspendat de balustrada de la scari (am folosit orice colt am gasit liber [clo] . In camera de oaspeti am facut si doi pereti glisanti pe lateral ca in spatele lor sa putem depozita in cutii inchise diverse produse ce nu ne trebuie prea repede/des, sa fie la indemana. Acolo sunt si decoratiunile de Craciun. Vreo 3 cutii mari s-au strans in 11 ani de cand sunt eu aici, in fiecare an cumparand cate ceva. Anul asta n-am mai cumparat decoratiuni pentru noi, doar cateva pe post de cadouri de dus in Ro.

 

L-am spalat pe Edward si l-am cantarit si masurat. Are 7150g si 62cm [alcool] [alcool] [alcool] .Asta la 3 luni si 16 zile. Se vede clar ca el papa si doarme mai mult. Is curioasa cat are si fratele lui...Acum el doarme. Cred ca fac eu o baita si dupa ce se trezeste il spal si pe el si il masor/cantaresc.



#14
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 14:38

A, asa ne-ar place si noua sa amenajam podul, dar la noi e o situatie mai ciudata. Noi stam intr-un asa zis "cottage flat" , adica e o casa cu etaj, un apartament de 4 camere la parter, unul la fel la etaj - al nostru fiind cel de la etaj. Doar noi avem acces la pod, locatarii apartamentului de jos nu au, dar totusi podul e proprietate comuna, deci daca am vrea sa il amenajam, ar trebui sa cumparam de la ei partea lor, si pe langa cheltuielile cu amenajatul s-ar adauga si asta. Si cum nu avem de gand sa ramanem in casa asta mai mult de max 2-3 ani, chiar nu are rost sa ne bagam in asa ceva. Dar vom avea in vedere cand vom lua casa noua.



#15
pisellino

pisellino

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.744 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 14:55

bendis la robi ti-am zis cum am inceput, la recomandarea pediatrului din roma, la albert vreau sa incep cu piure de morcovi, cereale si lapte cu gris nu ii dau la propriu, pun pe un varf de lingurita si da si el din gurita acolo, mai mult ca sa-l obisnuiesc cu lingurita pe care o adora, ar mesteca-o toata ziua asa goala. [il]

de asteptat mai pot astepta 2 luni ca nu ma plictisesc deloc ziua ca sa am timp de diversificare, dar mai astept p;areri sa vad ce mai combina mamicile  [flo2]



#16
pisellino

pisellino

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.744 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 14:59

azi albert al meu vrea numai lipit de mine  [alcool] sa suzeteze ca nu face altceva drept urmare scriu cu el in brate  [smulgpar]



#17
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 15:17

O fi fost pediatru mai de moda veche.

 

Eu lui Mister am inceput sa ii dau altceva decat lapte cam de la 5 luni si 3 saptamani, sa vedem cum va merge cu domnisoara. La cat e de lacomici s-ar putea sa fie nevoie sa ii dau mai repede.

Uite cateva lucruri care ar trebui sa ne ghideze, sa stim cand vine momentul sa dam bebelusilor sa incerce "papica":

-trebuie sa isi poata controla pozitia capului, sa il tina bine, drept

-sa isi piarda reflexul de a scoate cu limbuta orice din gura (bebelusii mici au acest reflex "the extrusion reflex") , ca sa poata mesteca si inghiti

-sa poata sa miste mancarica cu limba catre fundul gurii si sa inghita

-sa aiba o greutate buna, cel putin dublata greutatea de la nastere (cam 6-7 kg) si cel putin 4 luni

- sa-i fi crescut pofta de mancare - deci sa ii fie vizibil foame, desi bea lapte (matern sau formula) de 8-10 ori/zi

- sa fie curios in legatura cu ce mancam noi, sa "analizeze" farfuria cu mancare a noastra sau incerce sa intinda mana dupa furculita pe care mami o duce la gura.

 

http://www.babycente...lid-food_113.bc



#18
Elena_R

Elena_R

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 919 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 17:51

F bune sfaturile Andra, multumim!

Nanne, nu îți face griji, albinuta creste in ritmul ei, nu o compara cu alți bebelusi.. Dacă ea e activa si uda scutecele totul e ok. Bucura-te ca nu te doare spatele/ bratele cand o iei in brate :)

Ela, asa e, mai întâlnesti si mame de băieți care le dau o educație buna :) soacramea imi zice intr-o zi " bucura-te ca ai fata ca uite eu ca am avut băiat nu m-a ajutat deloc si a fost puturos ca ta-su". Ce nu zice e faptul ca si acuma dacă deschide fi-su gura sa zică ca vrea ceva, ea se executa in 2 timpi si 3 miscari. Si cand era mic cică i-a dat sa mănânce in gura pana pe la 5 ani. Cum naiba sa nu iasă un rasfatat care nu ajuta cu nimica? Totul tine de educație ... Mie mi-au luat 10 ani sa il aduc pe o linie de plutire si sa fie mai considerat, deși si acuma se vede educatia defectuasa primită. Asa ca mămicilor de băieți luați aminte :)) bine, valabil si pt fete :)

#19
simona_81

simona_81

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 175 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 17:52

Pisselino, si eu am discutat problema diversificarii la controlul de 2 luni. Cam ce-a scris Andra mai sus am primit si eu ca indicatii. Vom incepe la 4 luni pentru ca al meu e pe formula , cu supa crema de morcovi cu cate o leguma adaugata treptat, apoi cereale speciale pentru bebelusi si tot asa.

 

Andra , nici in tara nu mai e traditional grisul cu lapte , din contra nu este indicat pentru ca umfla foarte tare fara sa aduca aport de vitamine.



#20
Elena_R

Elena_R

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 919 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 18:02

Galusca mea e la greva [batcap] ...Nu stiu ce are dar mănâncă 2-3 min si gata, întoarce capul si tipa dacă încerc sa o pun înapoi la sân. Cum o pun in patut la ea se linisteste.. Nici de la biberon nu vrea lapte pompat. Sau oare oi fi mâncat eu ceva ce nu ii place? Am mâncat sushi aseară si adevarul e ca nu a fost obisnuita nici in sarcina nici mai apoi in laptic... Oare cat timp ia sa iasă aroma unei anumite mancari din lapte?
Sau poate nu i-o fi foame? Are complexe ca e grasa si acum intra la dieta :)
Off grea viața si cu mâncarea asta.. Eu chiar nu ma grăbesc cu diversificarea ca tare comod mi-e acuma, ridic bluza si gata masa la copil :) o sa fie nasol cand o sa trebuiască sa pun ceva efort :) e ok ca atunci o sa fie maică-mea la mine si ma ajuta. Si cica ea e adepta mâncării fresh, nu borcanele nu congelator ... M-am scos! [pk]



Etichetat si cu bebe, sept2013, oct2013

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -