Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

FIV in Ungaria 177


200 raspunsuri la acest subiect

#181
bemi

bemi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.013 mesaje

Postat 25 decembrie 2013 - 11:52

Tritirlo, imi pare rau.. Cred ca trebuie clexane din prima zi de stimulare. Si nu stiu ce varsta ai, poate fi calitatea ovocitelor ?
Iti doresc data viitoare sa fie bine !

Editat de bemi, 25 decembrie 2013 - 11:52 .


#182
tritirlo

tritirlo

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 251 mesaje

Postat 25 decembrie 2013 - 14:13

si ai idee, bemi, cum se verifica calitatea ovocitelor? sau ce analize mai poate face sotul, care are o spermograma mediocra, cu un nr destul de mare de spermatozoizi cu anomalii?

 

probabil ca m-am apucat de clexane prea tarziu, dar, in cazul asta, o blamez cel mai mult pe uscatescu, care m-ar fi tinut pe aspenter pana as fi pierdut sarcina. ma rog, asta a si facut, de fapt. si asta cu toate ca am trei mutatii - factor XIIIval34leu heterozigot, mthfr c677t homozigot si pai1 heterozigot. si cat am stat pe la usa ei, la spital, cate mailuri disperate i-am trimis din budapesta ca sa vad daca ma apuc de clexane sau nu! ea imi raspundea sa ma relaxez, sa ascult muzica, sa ma uit la filme...

 

o sa ziceti ca m-am suparat prea tare pe uscatescu si ca poate nu e vina ei - si asa e, e posibil sa fi pierdut sarcina din cauza mea sau a sotului, ca materialul nostru genetic nu e destul de bun, si poate ca nu din cauza faptului ca am inceput clexane prea tarziu s-a ajuns in situatia asta, dar tot cred ca hematologul nu ar fi trebuit sa riste. dupa 9 ani de incercari de-a obtine o sarcina, o alta sarcina oprita in evolutie, 5-6 inseminari artificiale si 2 FIV-uri, toate nereusite, nu prea mai trebuie sa risti. asta e parerea mea si asta o sa ramana si dupa ce imi trece supararea.

 

nu mai am deloc incredere sa merg la uscatescu acum. voi stiti alt hematolog bun?

 

si inca o intrebare: aveti idee ce teste se mai pot face pt a depista o problema in obtinerea si mentinerea unei sarcini? le-am facut pe toate cele clasice, 6 teste genetice, cariotipul, you name it. dar poate se mai poate face vreo analiza. de ani de zile ii tot intreb pe doctori si, credeti-ma, ridica din umeri.

 

adevarul e ca din experientele voastre si din forumuri am aflat multe, chiar mult mai multe decat mi-au spus vreodata doctorii, nu inteleg de ce, dar asta s-a intamplat.

 

la anul, o sa trebuiasca sa merg la un ginecolog, poate unul nou (am primit niste propuneri de ginecologi buni, priceputi la sarcini cu probleme), care sa verifice daca s-a eliminat toata sarcina sau daca mai e cazul sa intervina chirurgical si o sa-mi aleg alt hematolog, sa vad ce e de facut in viitor. poate vreunul dintre ei descopera vreo cauza, imi da vreo explicatie, ma mai pune sa fac vreo alta analiza sau imi da, in sfarsit, un tratament corespunzator. sa am si eu din start toate sansele pe care le pot avea eu! sper, sper!

 

dar e craciunul, iertati-mi pesimismul!

 

multumesc oricum pt mesajele voastre! n-aveti idee cat de mult au ajutat, altfel nu i-as mai fi batut la cap pe dr cu tot felul de intrebari si insistente! ca, in ciuda intrebarilor si insistentelor mele, am ajuns tot la un esec, asta e alta poveste.

 

toate cele bune!

 

sa avem un an mai bun cu totii! 



#183
tritirlo

tritirlo

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 251 mesaje

Postat 25 decembrie 2013 - 14:14

scuze, bemi, m-a luat valul si am uitat sa-ti raspund la intrebare, am 36 de ani.



#184
olimp

olimp

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.273 mesaje

Postat 25 decembrie 2013 - 14:26

titrilo

 

eu am exact aceleasi mutatii ca si tine..si a trebvuit sa iau clexane de la bun inceput..si eu am 2 sarcini oprite in evolutie inainte de a o avea pe ilinca..

 

eu am avut asa tratament

 

preconceptional

 

aspenter 75 ml/zi-1

femibion -1 /zi

ac folic 5 ml-1 /zi

magne B6- 2 /zi

 

cand s-a pozitivat testul..

 

clexane 0,4 -a crescut treptat doza pana la 0,8 la final

magne b6-4 /zi

femibion-1 /zi

ac folic -pana la 16 sapt

utrogestan 600- panal 12 sat , apoi diminuat pana la 28 de sapt

no-spa la nevoie--eu am luat 3 pastile/zi...

 

 

deci la mutatiile mele dr hematoloaga din cluj mi-a zis ca pe frunte imi scrie clexane....



#185
arwen_76

arwen_76

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 450 mesaje

Postat 25 decembrie 2013 - 19:37

Dragele mele,

 

Vreau sa va doresc un Craciun fericit, multa multa sanatate si succese fetelor cu planuri marete.

Imi pare foarte rau, @tritirlo de ceea ce s-a intamplat, sper sa reusesti in anul care vine. Cunosc un hematolog foarte bun, Dr Balea Marius la Spitalul Colentina, eu personal nu am avut multa treaba cu dansul, dar familia mea da si desi au avut si alte diagnosticuri totusi niciodata nu a gresit. Cred ca merita sa te interesezi daca te poate ajuta si cred nu m-am interesat, ca este si la Regina Maria.

@Jaguar, m-ai corupt, asa ca ieri, in ziua 10 m-am dus sa fac beta HCG. Valoarea: 177,5

Tu ce valoare ai avut in z 10?

Ma simt bine, iau doar ceva vitamine si ustrogestan. O sa-i scriu Dr PK maine sa vad ce zice.

 

Va pup pe toate fara exceptii si cu optimism inainte  [flor]



#186
bemi

bemi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.013 mesaje

Postat 25 decembrie 2013 - 20:16

Tritirlo, clar ca iti trebuia clexane 0,4 din prima zi de stimulare, nu e nici un dubiu. Ti-am urmarit povestea si stiu de mailurile tale catre Uscatescu si nu am inteles niciodata de ce nu te-a pus pe clexane de la inceput, sau chiar dr tau ungur de FIV cum de nu te-a pus pe clexane. In fine , problema cu doctorii e una pe care nu o pot intelege.. Iti scriam si atunci sa intri pe topicul de trombofilie sa citesti si acolo. Tie inafara de clexane iti trebuie femibion , ca are o forma de acid folic pe care sa o poti asimila cu mutatia ta mthfr , si poate n-ar fi rau sa suplimentezi totusi si cu folic normal , peste femibion. Vezi ca ziceau fetele ca daca ai probleme cu tiroida iti trebuie femibion fara iod, pe care il gasesti in strainatate , dai comanda. Ai homocisteina normala ?
Acum ce sa zic, la 36 de ani daca ai si AMH scazut se poate sa fie si calitatea ovocitelor. Nu sunt teste pt ovocite in mod direct. Daca AMH e mic si FSH de ziua 3 e mare ( sau nu e FSH foarte mare, dar estrogenul de zi 3 e mare ) , te poti gandi ca ovocitele au poate calitate slaba si atunci trebuie ovo donate.
Pt sperma vreau si eu la partener sa fac : din sange microdeletii cromosom Y , si din sperma ADN fragmentation.
A, si daca ai autoanticorpi prezenti ( gen anticorpi anti-tiroidieni, sau antifosfolipidici, sau antinucleari, sau daca te stii cu endometrioza ) iti trebuie prednison macar 10 mg din ziua 1 de stimulare.
Inainte de o noua procedura iti trebuie histeroscopie.
Bafta mare !
A. Fetele mai ziceau ca hematolog de dr Avram .

Arwen, felicitari si sarcina sanatoasa la termen !

Editat de bemi, 25 decembrie 2013 - 20:19 .


#187
tritirlo

tritirlo

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 251 mesaje

Postat 26 decembrie 2013 - 13:29

salut, fetele!

 

bemi, am tinut cont de ce mi-ai spus pe cand eram in budapesta, sa intru pe trombofilie si sa vad ce scriau fetele acolo. tocmai de aceea i-am scris ca o disperata lui uscatescu sa vad daca-mi da si mie clexane, cand am ajuns in tara am stat cu orele la usa ei, la spital, sa vad daca cumva s-a razgandi si-mi da clexane, ea imi tot zicea sa merg cu d-zeu inainte. am facut tot ce mi-a spus ea, am zis ca ea e specialistul si ca stie ce face cu mine. acum ce sa mai zic?!...

 

o sa ma interesez de analizele despre care mi-ai scris, bemi, drept sa-ti zic nici nu stiu ce-i cu ele. e posibil ca unele sa le fi facut, altele nu, nici eu nu mai stiu. dar ma intereseaza sa vad daca mai pot investiga ceva la mine si la sot, ca n-as mai suporta sa trec inca o data printr-un fiv astfel...

 

i-am scris si lui pk sa vad daca a tras si el vreo concluzie si sa vad ce-mi propune pt data viitoare. mi-a zis ca vb in ianuarie si ca e surprins si intristat de ce mi s-a intamplat.

 

tot pe forum aici am citit despre dr hematolog avram. o sa-mi fac o programare si la ea, poate o vorbi mai multe cu mine despre situatia mea si-mi spune ce sa fac next time.

 

olimp, iti multumesc pt ce mi-ai scris! voiam sa te mai intreb ceva - pe perioada celor 2 sarcini pierdute ai luat tratament pt mutatii - adica vitamine si clexane? si cat ai mers cu clexane 0,4 pana sa ajungi la clexane 0,8?

 

multumesc, fetelor, pt mesaje!

 

arwen, se pare ca esti pe drumul cel bun! bravo!

 

va imbratisez cu drag!



#188
jaguar

jaguar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.436 mesaje

Postat 26 decembrie 2013 - 15:40

Tritirlo, imi pare tare rau :-((  [grup]

Iti doresc ca data viitoare sa fie cu final fericit si urlacios! [bib]  [;)]

Nu putem sti cauza exacta...insa tind sa cred si eu ca iti trebuia clexane..

Nu inteleg de ce dr U nu a facut ce trebuia la momentul potrivit. Alt hematolog care sa fie specializat si pe sarcini cu trombofilie  e putin mai greu sa gasesti. Pe mine una dr A m-a lasat rece, adica mi-a zis sa nu bag nimic in seama si ca nu imi trebuie nici clexane, nici aspenter, asta dupa SOE..

De dr PK nu aveti cum sa va "legati" sau sa pretindeti sa va dea clexane,, omul spune din start ca nu este domeniul lui hematologia! Dar daca ai recomandare de la hematolog el nu se baga peste. El isi face treaba lui, specializarea e in FIV si endocrinologie ceva, din cate stiu eu. De fapt pe mine m-a ajutat mult in sarcina ce a tinut de tiroida, ca am avut probleme..

Mdaa, calitatea ovocitelor e f greu s-o depistezi,,cel putin vorbesc in dreptul meu, analize f bune, AMH, FSH,E2,,,productie mare si cam 3/4 goale.. Ce as putea sa-ti spun este ca ultima data luasem Coenzima Q10 si Omega-3 cu 3 luni inainte si se pare ca a avut efecte bune, sau cel putin la mine a facut diferenta.

Pupici si daca te putem ajuta cu ceva suntem aici [pup]


Editat de jaguar, 26 decembrie 2013 - 15:46 .


#189
jaguar

jaguar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.436 mesaje

Postat 26 decembrie 2013 - 15:54


 

@Jaguar, m-ai corupt, asa ca ieri, in ziua 10 m-am dus sa fac beta HCG. Valoarea: 177,5

Tu ce valoare ai avut in z 10?

Ma simt bine, iau doar ceva vitamine si ustrogestan. O sa-i scriu Dr PK maine sa vad ce zice.

 

Arwen, ma bucur mult ptr voi!!! Sarcina usoara sa ai si dusa la termen cu bine! [bib]  [deziuata]  [barza1]

valoarea beta e ff buna!! Sa repeti cand poti, chiar daca ideal e la 48h, poti face si la 3 zile. Eu am avut 243,4 in z 10.

Sa iei neaparat vitaminele si utro, acum ai mare nevoie de progesteron(apropo ai facut si progesteronul cand ai facut beta? conteaza sa vezi valoarea ,sa stii daca mai trebuie suplimentat)!

Ca si vitamine, Femibion 1 ar fi foarte bune. Si cate 1 Magne B6/zi cred ca ar fi bun, relaxeaza uterul.. Eu iau si acum, dar 2/zi..

Felicitari inca o data!! Sarbatori frumoase in continuare! [flo]


Editat de jaguar, 26 decembrie 2013 - 16:34 .


#190
olimp

olimp

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.273 mesaje

Postat 27 decembrie 2013 - 10:13

arwan [artif] [artif] [artif]  felicitari..sa dea DD sa fie bine ...

 

tritrilo...la prima sarcina nu am luat nimic , nu stiam de existenta mutatiilor , am pierdut-o la 8 saptamani..la a doua luam tratament preconceptional de 4 luni ( fara clexane ) doar aspenterul..dar pentru ca organismul meu fusese privat mult timp de vitamine ..si circulatia era cum era nu a rezistat embrionul efectiiv s-a stafidat si l-am eliminat singura ...la o luna distanta am ramas garvida cu ilinca..

 

clexanele l-am inceput cand s-a pozitivat testul , 0,4..apoi , pentru ca sunt mare si inalta si voinica si clexanele se dozeaza si dupa kg/corp mi-a crescut doza si evident si in functie de valoare dd-merilor , in ultimul trimestru am avut peste 2000 val -- dar sarcina a fost ok,,,,oricum luam deja o,8 nu mai avea ce doza sa mareasca

 

primle 12 sapt am lua 0,4

pana la 26 sapt am luat 0,6

apoi 0,8




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -