CHEESE CAKE:
BLAT: l-am inlocuit cu fulgi de migdale.
CREMA: un albus batut spuma, 500 gr branza de vaci dulce, grasa (sau mascarpone), 400 ml smanatana grasa, cu 35 % grasime (eu am luat Dorna, in cutie rosie), 8 linguri de fructoza, fructe (aprox 2 pumni, eu am pus 1 cutie de ananas light si un borcan de compot de piersici light). Se amesteca toate astea bine, cu mixerul, pana se obtine o crema fina, apoi se adauga gelatina (2 plicuri) bine hidratata inainte, in 8-10 linguri de apa, timp de 5-10 minute. Se topeste gelatina la bain marie inainte si se adauga cand e lichida. Se amesteca bine, eu folosesc mixerul vertical.
Se pune un strat de crema, unul de fructe, altul de crema, se termina cu un strat de crema...se dala cuptor cam 15-20 minute (nu este obligatoriu, eu nu o mai pun in cuptor) la foc mic, timp in care se face face jeleul.
Pt jeleu e nevoie de fructe (eu am pus ananas si piersici) - cam 8 jumatati de piesici mari si o mana de ananas, putina zeama, se paseaza bine pana rezulta un piure, se adauga fructoza 2 linguri si se pun la foc mic, la fiert. Intre timp, in 3 linguri de apa (eu am pus suc de la ananas) se hidrateaza jumatate de plic de gelatina. Cand piureul ajunge la punctul de fierbere, dar atentie sa nu fiarba!!!! se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca bine.
Cand aproape s-a racit prajitura scoasa de la cuptor se adauga cu lingura deasupra piureul jeleu de fructe si se da la rece. Se tine cam 6 ore. In general eu fac prajitura seara si o las peste noapte. A 2 a zi se decoreaza cu fructe, cu frisca (eu o obtin din smantana grasa)...
Am uitat sa percizez ca am facut tortul in forma de tort cu fund detasabil. Pe fund am pus folie de aluminiu, ca sa impiedic eventualele murdariri.
Am facut prajitura si-n vas de yena si am pus folie de aluminiu pe fundul lui, ca sa o pot scoate mai usor.
Editat de ariel_7000, 25 octombrie 2013 - 19:50 .