Panna Cotta:
400 ml smantana grasa (30%)
400 ml lapte monti (smantana grasa diluata)
fructoza dupa gust (eu pun cam 7-8 linguri)
esente: depinde de gust (eu ador varianta mentolata, la care folosesc ulei esential de menta)
gelatina: 1 plic si jumatate
Gelatina se pune la hidratat in 6-7 linguri de apa, cam 15 minute.
Intr-o craticioara se amesteca smantana cu laptele si fructoza, se topesc pe foc mic si se amesteca pana cand se ajunge la punctul de fierbere (cand se fac bolboroace), se ia dupa foc si se lasa putin la racit (pana e destul de calda ca sa nu friga degetul), se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste complet. se adauga esenta si se toarna in forme. se da la rece cam 3-4 ore, apoi se adauga siropul sau jeleul.
Siropul: o cana de fructe, 2 linguri de fructoza, 3 linguri de apa. se strivesc fructele, se amesteca cu apa si fructoza si se fierb intr-un ibric.
Jeleul: la siropul de mai sus se adauga jumatate de plic de gelatina hidratata cu 2-3 linguri de apa, 10 minute. Se adauga cand e cald, nu fierbinte. Se pune peste panna cotta si se mai lasa la rece cam 1-2 ore.
Editat de ariel_7000, 25 octombrie 2013 - 20:09 .