Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Viata in Germania si Elvetia cap. 87


848 raspunsuri la acest subiect

#501
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 04 august 2015 - 21:09

Amonar, eu stiu ca neplata chiriei e motiv de Kündigung...dupa ce scrii tu, se aseamana cu Mietnomaden  [smulgpar] daca ai hotararea judecatoreasca, vor fi dati afara la data de...cu politie daca nu vor sa plece de bunavoie...am vazut diverse reportaje la TV despre asemenea personaje....sa apelati la vreo televiziune ? cine stie, poate ajuta...

 

Bafta multa ! 



#502
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 05 august 2015 - 06:29

mie mi se pare fantasstic. tu ai inchheiat un contract cu chiriasul care se obliga sa ramana in apartament doar daca iti plateste chiria. cum nu a facut-o, nu mai ramane acolo. e foarte simplu. si eu as apel la avocat si as veni in Germania ca sa vad cum ii scoate afara din casa.

cat despre sunatul politiei, ca asa l-a 'amenintat' pe prietenul vostru, eu as spune sa o sune, cu cat mai multe plangeri din partea ta cu atat mai bine.



#503
Amonar

Amonar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.192 mesaje

Postat 05 august 2015 - 07:37

apelatul la avocat ne costa 5009 de euro, daca nu ai asigurare speciala pt chiriasi in germanis, poti sa fluieri la bsnii pt avocat. asigrarile pun tot felul de conditii ca sa siba motiv sa nu deconteze banii de avocat. daca nu mergi prin instanta nu scoate nimeni chiriasii din casa. dacs ii scoti tu cu forta te pot da in judcsta si pierzi. asa ca fara bani nu faci nimic in germania



#504
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 05 august 2015 - 09:12

amonar, imi pare rau ca nici la ora asta nu s-a rezolvat situatia voastra. 

fara sa fiu interpretata nu stiu cum,  trebuia sa apelezi la un avocat de la bun inceput. 

costa e adevarat, dar e casa ta pana la urma. si nu ai ce face, platesti. 

nici nu-ti trebuia  mai mult decat nepalta chiriei si nebenkosturilor, e un motiv suficient ca avocatul sa deschida proces. dar avocatul, nu altii, nu prieteni, nu intermediari. 

dovezile din contul de la banca, ca nu v-au intrat banii de la ei sunt o arma de necontestat, nici nu ai nevoie de altceva. 

 

iar abuzurile facute de firmna de asigurare [alcool] ... mergi si vorbeste personal, nu prin intermediari. mergi de pe pozitia omului care isi cunoaste drepturile si care ia platit si spunei ca iti vor plati si ultimul cent ptr nedreptatea ce ti-au facut-o. 

 

din experienta mea, de-a lungul a peste douazeci de ani, daca esti auslender si nu cunosti limba, diverse persoane pot profita de asta. in sensul ca spun 'lasa ca si asa nu stie limba, nu cunoaste legea.....'

dar daca te duci si le spui ca:  iti cunosti drepturile, chiar daca nu cunosti limba foarte bine, ca te vei folosi de lege sa primesti ce ti se cuvine si ce ai platit, ca vei apela la avocat si le vei cere lor sa-l plateasca.....  schimba foaia imediat. cunosc multe cazuri, chiar noua ni s-a intamplat de cateva ori. 

germania are legi bine stabilite, care te ajuta si te protejeaza daca sti cum sa le folosesti in folosul tau. 

si e adevarat, totul costa bani si nu putini, de aceea se fac fel si fel de asigurari, ca la nevoie sa fi acoperit. 

 

sper sa nu te ofenseze mesajul meu realist.  [flo2]



#505
Amonar

Amonar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.192 mesaje

Postat 05 august 2015 - 10:29

nu am facut nimic prin prieteni, noi am inceput ca niste oameni normali sa vorbim noi cu chiriasii sa ii intrebam de ce nu platesc, le-am trimis dovezi de facturi. Dupa ce au primit facturile si dovezile au inceput sa schimbe foaia si sa tipe la telefon si sa ne spuna ca ei vor casa si le facem contact cu banca. Normal ca inainte de a merge la un avocat am incercat prin mediere, un prieten care vorbeste bine limba germana, dar l-au injurat si pe el si au tipat la el. Nu a vorbit decat o singura data cu ei, fiindca nu se poate comunica cu ei.

 

La avocat ne-am dus oricum, am vorbit de mult cu o avocata care vorbeste limba romana si mi-a spus exact cum sta situatia. Nu poti sa dai afara chiriasii decat daca nu ti-au platiti chiria 2 luni consecutiv si dupa aceea tot nu-i poti da afara pt ca trebuie sa le trimti anmaniguri, deci trebuie asteptat si asta dureaza luni de zile. Iar daca ei platesc a treia luna, incepe totul de la inceput, iar trebuie sa astepti inca doua luni s a nu plateasca si dupa aceea ai dreptul de abia sa incepi ceva imotriva lor. Deci daca ei platesc 2 luni nu si una da, ai o problema mare. Avocata mi-a spus clar ca nu e usor sa scoti chiriasii din casa, este specialista in probleme cu chiriasii. SI mi-a mai spus ca asigurarile astea sunt cu cantec, daca nu esti atent si nu stii ce sa spui la incheierea contractului nu ai dreptul la decontare.

Chiar daca ai o asigurare speciala pt chiriasi, daca nu se specifica ca este vorba despre anumite persoane, cu nume si prenume si un anumit contract, nu e valabila. Avocata mi-a spus chestia asta. Si nu s-a mirat pt faptul ca compania de asigurari care ne-a mintit a facut asa, a zis ca e oisnuita cu chestiile astea, companiile de asigurari nu au interes sa deconteze bani, ci sa incaseze. A zis ca nu am ce sa le fac, e dreptul lor sa refuze. Noi locuim prea departe ca sa ne putem prezenta peste tot, iar pt a face drumuri pe la tot felul de instante in Germania este imposibil. Sunt convinsa ca ar merge cu o atitudine agresiva, exact asa cum procedeaza ei.

 

Cand i-am spus avocatei ca mi se pare strigator la cer ca un chirias sa iti intre in casa, sa refuze sa plateasca chiria si sa iti spuna ca iti vrea casa, prin a da tu faliment, a ras si a zis ca e deja obisnuita cu murdariile oamenilor, ca a vazut deja atat de multe chestii ca nu se mai mira de nimic. Dar nu exista alta cale decat judecata pt care trebuie sa dai bani. Iar asigurarile...asta e cu cantec, nu stii niciodata daca ai noroc sa primesti bani sau nu inapoi. Si pt a inchiea o asigurare trebuie sa consulti mai intai un avocat, ca sa fii sigur ca primesti pt ce platesti intr-adevar..mda...ce sa mai spun...

 

Edit: am uitat sa spun ca nu am apelat imediat la avocata respectiva fiindca ea ne-a spus ca putem incerca mai intai prin Inkasso, la multi se rezolva porblema cu asta fiindca oamenii se sperie. La noi nu functioneaza, se pare. Am vrut sa evitam niste costuri imense pt avocat si procese in instanta. Avocata isi primeste partea ei, pe care nu ne-o deconteaza nimeni, este partea ei pt ca recupereaza o anumita suma pt clientii ei.


Editat de Amonar, 05 august 2015 - 10:47 .


#506
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 05 august 2015 - 11:21

da, din pacate vad ca, chiriasi stiu ce 'carte ' sa joace , la limta legii sa nu poata fi dati afara din casa. eu as incerca sa mai vb cu un alt avocat. din ce spui despre avocata, nu-mi place de ea. eu personal as schimba-o imediat. si i-as spune ca o platesc sa imi rezolve situatia, nu sa-mi tina lectii de istorie. 

 

bafta, sper sa se rezolve in favoarea voastra. 



#507
Amonar

Amonar

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.192 mesaje

Postat 05 august 2015 - 11:30

sieu ma simtit-o ca vrea bani..parca...pt ca este vorba de bani multi

 

de aceea am sperat ca poate exista o alta varianta



#508
Miriluta

Miriluta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.272 mesaje

Postat 05 august 2015 - 18:45

Ramona, daca castigi procesul, vei primi si valoarea cheltuielilor de judecata facute (incl. taxe de tribunal si avocat). 

 

UN avocat care iti cere bani la inceput, nu e un avocat serios. Pe de alta parte, din ce imi amintesc eu, exista o decizie a BGH prin care se preciza ca nu ai voie sa folosesti cautiunea pt a acoperi chiria (nu sunt 100% sigura). Nu am inteles bine - ai incasat cautiunea sua chiria in cash si nu prin transfer bancar? 



#509
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 06 august 2015 - 09:17

amonar, uite cateva sugestii. chiar vb aseara cu sotul despre situatia voastra. 

-in cazul in  care nu ti-au platit chiria, nu le telefonezi sa ii intrebi de ce nu au platit. te duci direct la autoritatile abilitate. o lectie pe care am invatat-o cu multi ani in urma, nu iti cauti singur dreptate, te duci la autoritati.  asa functioneaza lucrurile in germania. neamtul nu vine la tine la usa sa te intrebe de ce nu i-ai platit chiria, te da pe mana autoritatilor. 

- iti iei avocat, nu roman, unul neamt si ii ceri sa-ti rezolve problema, nu sa-ti tina lectii de morala sau istoria datoriilor din germania. un profesionist nu te va lua niciodata la intrebari gen 'da de ce nu l-ati sunat pe chirias? dar de ce nu ati ......'

un profesionist lucreaza cu legea in mana. 

daca nu stapanesti germana, poti gasi un avocat care stie si engleza, banuiesc ca te descurci mai bine cu engleza. 

- mergi doar pe mana avocatului, faci ce spune el, nu te schimbi dupa o perioada ca ai auzit tu nu stiu pe cine....  ramai stabil in ce ai inceput, seriozitatea si stabilitatea da bine in ochii autoritatilor. 

-toate cazurile de genul asta cu implicare avocateasca dureaza luni, chiar ani. dar iti faci calculul de la inceput si te gandesti bine ce vrei, stii de la inceput ce te asteapta. 

avocatul iti spune de obicei de la inceput ce te asteapta. 

 

bafta multa. 



#510
lunna27

lunna27

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.050 mesaje

Postat 23 august 2015 - 21:45

Buna seara!

 

In scurt timp,eu si cu cei doi copii ( 11 si 15 ani) vom ajunge in Esslingen,langa Stuttgart (sotul este deja acolo).

 

Am emotii in legatura cu aceasta plecare,deoarece copiii sunt deja marisori si ma gandesc ca nu se vor adapta usor la noua viata.

 

Nu stiu nimic despre sistemul de invatamant de acolo,m ar incanta daca mi ati putea da mai multe detalii in acest sens ( in RO fetita trece in cls a 5 a iar baiatul in cls a 9 a) .

 

Va multumesc!




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -