Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Montignac (192) ... STIL DE VIATA, NU DIETA

dieta monti slabire

498 raspunsuri la acest subiect

#1
andanii

andanii

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.129 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 08:22

[bum] CAPITOLE MAI VECHI  [bum]
(160) , (161)(162)(163)(164)(165)(166)(167)(168),(169)(170)(172)(173),(174),(175)(176)(177),(178)(179)(180)(182)(183)(184),(185)(186)(187)(188)  (189)(190), (191)

DIETA MONTIGNAC  este mai mult un regim de viata decat o dieta, iar deviza acestui program de slabire este "ma hranesc, deci slabesc".

Montignac incearca sa combine dieta cu gastronomia, mergand pe principiul ca nu este necesar sa te abtii de la mancare pentru a slabi si ne invata cum sa combinam eficient alimentele asa incat sa slabim treptat si garantat.

Dieta contine doua faze, prima fiind cea de pierdere in greutate, iar cea de-a doua fiind cea de mentinere a greutatii la care s-a ajuns.

Desi poate parea complicat, dieta Montignac este usor de invatat si de pus in aplicare. Daca vrei sa urmezi dieta iti recomand sa citesti cartile  “Mananc deci slabesc” si "Metoda Montignac pentru femei" ale lui Michel Montignac .... daca le doriti  le trimitem pe mail   [flo2]  conditia este "sa le cereti"   [aerob]

 

    FAZA I a - SCADEREA IN GREUTATE .....  aceasta etapa variaza in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. Etapa consta in alegerea corecta a lipidelor si a proteinelor, dar si in consumarea glucidelor cu un index glicemic scazutsi mediu. Scopul este acela de a consuma alimente care nu produc cresterea nivelului glicemiei. Alegerea inteligenta a alimentelor impiedica stocarea grasimilor in organism  si activeaza procesele care elimina grasimea acumulata 

Fiecare organism este diferit si pierde in greutate diferit dar in medie se vor pierde in jur de 1-2 kg pe saptamana. In functie de stilul de viata anterior este posibil ca pierderea in greutate initiala sa fie foarte mare dupa care sa urmeze o perioada de stagnare sau pierdere foarte lenta a kilogramelor. Nu este insa cazul sa va alarmati (sau sa renuntati la dieta) deoarece pancreasul are nevoie de timp pentru stabilizare.

 

PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I 

- Alimentele cu IG intre 0-35 se pot combina cu lipide 

- Alimentele cu IG intre 35-50 se pot consuma dar nu se pot combina cu lipide

- Alimentele cu indicele peste 50 - INTERZISE complet in faza I 

- Nu amestecaţi niciodată proteinele cu carbohidratii .... adica glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.

- Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie ... folositi fructoza sau sirop de agave

- Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută

- Uitaţi cartofii , orezul alb , paste fainoase . Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie) si paste din faina integrala.

- Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele:  aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I. 

- Laptele este un aliment glucido-lipidic, adica are în compozitie atat grasimi, cat si glucide. Este mai bine sa cumperi lapte degresat.

 - Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată .... cofeina este interzisa pentru ca, desi nu este o glucida, are ca efect stimularea pancreasului si genereaza o secretie de insulina, ceea ce duce la ingrasare

- Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese si doua gustari .... luate – pe cât posibil  la aceeaşi oră.

- Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare 

- Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. nu beţi niciodată la începutul mesei.

- Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.

- Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.

- Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.

- Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.

- Mesele glucidice sunt compuse din carbohidrati cuprinsi intre 0-50 si legume sau proteine sarace in grasimi (de ex branzeturi degresate)

- Mesele lipidice sunt compuse din proteine plus carbohidrati cu indice cuprins intre 0-35 si legume

- Important este sa mancati o singura data pe zi carne 

- Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe

 

 FAZA a II a  - Mentinerea echilibrului ponderal si prevenirea reacumularii kilogramelor... in continuare, alegerea glucidelor se face tot in functie de indexul glicemic, dar putin mai permisiva decat in prima etapa.

 

PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI II

- Daca ai pierdut kilogramele dorite, nu te intoarce la vechiul stil de viata, deoarece risti sa le pui la loc in scurt timp.

-  Nu amesteca glucidele rele (cu indice peste 50) cu lipidele .... cele cu indice mediu sunt permise a se combina cu lipide din cand in cand

- Chiar si la mentinere evita alimentele cu IG mai mare de 50

-  Nu manca in continuare dulciuri  (ciocolata, napolitane, biscuiti) si foloseste indulcitori permisi ,eventual miere si zahar brun cu moderatie

- Nu manca paine si fainoase decat integrale,  orezului integral (brun, salbatic) 

 -Continua sa nu mananci paine la pranz si cina ... consum-o doar la micul dejun si  combinata doar cu alimente degresate sau legume

 - Fii atenta la deserturi: poti manca un desert  din cand in cand, dar nu imediat dupa masa ci la gustare si cel mai bine ar fi la gustarea din timpul diminetii

- Evita prajiturile din faina , zahar.

- Mananca cu moderatie ciocolata neagra peste 70% cacao, inghetata 

- Nu consuma bauturi acidulate, sucuri de fructe din comert ... cel mai bine este sa le facem noi in casa

- Poti consuma vin cu moderatie: un pahar dupa cina, dar nu-l combina cu apa.

 


Editat de andanii, 26 iunie 2013 - 09:04 .


#2
andanii

andanii

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.129 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 08:23

RAPORT: IUNIE 2013

 

Nume----------------Data______ H___G.I ___G.A____kg(-) ___ G.T

andanii---------01.10.2007___1.60__95.0___67.0___29.0_____ 60   
ariel-------------25.05.2012___1.64__75.0___62.0___13.0_____ 57

ariadna---------21.02.2013 __ 1.62__88.8___83.4___5.4______ 75 

amironeanu--15.01.2013___ 1.65__89.7___79.8___9.9______ 65 

brindusik------24.06.2013___1.68__72.2___76.0 __ 0.0______ 68

cge--------------03.01.2010___1.56__66.6___58.3___9.0______ 56

child------------11.10.2010 ___1.62__60.0___56.0___4.0______ 52

caress----------09.03.2013___1.70__63.0___56.3___6.7______ 55  

carmencat ----14.01.2013 __ 1.50__78.7___66.7 __12.0______55   

claudia --------15.02.2013 ___1.64 _137.0__123.0__ 14.0_____100 

dulcetica------15.04.2013 ___1.58__61.5___60.5___1.0______ 48 

lorelei ---------10.09.2012 ___1.65__70.5___66.7 __ 3.8______ 55

marietutza-----05.01.2012___1.65__80.0___71.0___9.0______ 65 

ninha -----------01.10.2011___1.60__71.0___57.5___13.5_____ 55 

puisorul -------27.08.2012___1.60__57.0___53.9____3.1_____  52

 

Explicatii tabel  [clo]
H = inaltime

G.I. = greutate initiala

G.A. = greutate actuala

kg (-) = kilograme slabite

G.T. = greutatea tinta

 

Poze cu retete,  mancarici monti, poze cu noi si alte informatii gasiti pe site-ul  www.4shared.com   ....emailul si parola o trimitem pe PM  [bis]

 

Editat de andanii, 26 iunie 2013 - 09:35 .


#3
andanii

andanii

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.129 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 08:34

Pofiti la scris  [pl]



#4
marietutza

marietutza

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 142 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 08:42

Buna dimineata girls,

 

am inceput dimineata in forta: sarit coarda(100 sarituri) si 50 abdomene( combinate).

 

Meniul de azi:

MD: cas+ ardei gras, cafea

G: iaurt

P: ciorba de legume acrita cu iaurt

G: o banana( ies sa alerg, chiar daca ploua! am pelerina, si-mi place ploaia)

C: salata de dovlecei la gratar.

 

Am vazut la Jamie Oliver o reteta tare interesanta: Se rad 2 dovlecei medii, se asezoneaza cu sare si piper, se scurg bine de apa, si se pun intr-o tigaie la rumenit in putin ulei( el a folosit de masline), dupa 5 min se toarna peste dovlecei, oua batute, amestecate cu sare, piper si un varf de cutit de boia iute, si parmezan.. partea de jos se "prajeste" iar partea de sus ca as se faca a bagat tigaia 5 min in cuptor... arata super..( toata chestia plus o salata de varza rosie se fac in max 15 min).

 

Si am mai vazut o reteta conforma dar maine ca azi nu mai pot sta...



#5
marietutza

marietutza

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 142 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 08:44

Am uitat sa va intreb, nu se poate face o corelatie cu Id-ul vechi, ca sa primesc numarul de mesaje, nu-mi place ca apar doar cu 7 mesaje... cand eu sunt activa pe forum din 2005....



#6
andanii

andanii

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.129 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 08:47

Carmen dar de ce nu revii la vechiul ID ??? ... te-am trecut si in tabel cu noul nume .... la kilograme nu am retinut cate ai acuma  [batcap]  [batcap] asa ca nu am actualizat 



#7
marietutza

marietutza

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 142 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 11:53

pai nu stiu cum sa fac... poate ma ajuta brandusik

Acum am 68 kg.



#8
dulcetica

dulcetica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.232 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 11:53

Buna!

Marietitza,eu fac identic ,numai ca nu prajesc nimic,amestec direct cu ou ,o lingura de smintina ,rad cascaval deasupra si direct la cuptor. Iese excelent la gust. Eu nu prajesc in general ca nu-mi prieste.

Am prins si eu reclama la emisiune si am vrut sa ma uit ,dar m-am luat cu altceva si am ratat-o. Chiar mi-ar prinde bine idei de 15 min. In general el e f experimentat. Si eu sint rapida ,dar nu f creativa si de regula lipsita de chef.

 De ieri mi-am propus sa fac acesti dovlecei.

Am mincat pe la 11 rosii cu cascaval si pe la 12.30 am fost in pi



#9
brindusik

brindusik

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.432 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 13:05

marietutza..cum sa te ajut io? tu trebe sa tii minte parola la vechiul cont..nu au optiune sa-ti trimita parola de la id-ul ala pe mail?



#10
marietutza

marietutza

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 142 mesaje

Postat 26 iunie 2013 - 14:18

pai stiu parola, dar acolo nu ma lasa ca spunea ceva de resetare parola...

o sa incerc sa ma loghez cu vechiul Id.

 

Dulcetica, interesanta ideea la cuptor... e mai ok asa...





Etichetat si cu dieta, monti, slabire

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -