Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

nastere acasa...posibil doar pt. straini?!


57 raspunsuri la acest subiect

#11
mamacangur

mamacangur

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 188 mesaje

Postat 03 mai 2010 - 08:54

Revin dupa cativa ani la acest subiect!
De data aceasta chiar ma pregatesc sa nasc :), adica mai am vreo 2-3 saptamani teoretic pana la momentul cel mare. Exista legal, in Romania, posibilitatea sa nasti asistata de o moasa la tine acasa? Aspectul legal se refera la moasa.

Va astept in vizita ! http://lapieptulmamei.blogspot.com

#12
accept92

accept92

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.175 mesaje

Postat 03 mai 2010 - 13:20



Si eu mi-as fi dorit sa nasc acasa la prima sarcina, si mi-as dori si acum la a doua. Eu nu cred ca partea legala este problema. Nu cred ca exista o lege care precizeaza unde si cum ar trebui sa nasca o femeie, si deci din moment ce nu scrie nicaieri ca e ilegal sa nasti acasa inseamna ca e perfect legal. Ar fi si absurd sa fie altfel. Insa...problema este ca la noi nu exista practica. O astfel de intentie in contextul actual pare de-a dreptul exotica si trebuie sa gasesti o moasa pe masura de curajoasa si deschisa la minte. Problema este cine iti semneaza certificatul constatator al nasterii, dar in tara tuturor posibilitatilor sunt sigura ca se poate 'rezolva' fara sa te oblige sa te internezi. Eu voi incerca o solutie de compromis, si anume vreau sa trec prin marea parte a travaliului acasa spre deosebire de prima sarcina cand am ajuns la spital fara semne de nastere si am trecut prin tot travaliul tinuta 'la pat' de asistente ca cica asa e mai bine...sa stai intinsa.[:-@]




#13
mamacangur

mamacangur

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 188 mesaje

Postat 03 mai 2010 - 18:05

Aceasta e cea de a 2 a optiune, dar ma gandesc daca ajung la timp la spital... Ori acasa ori la spital, dar nu in masina...:)
Oare ce-am putea face noi, romancele, ca sa beneficiem de asistenta la nastere acasa?!

Va astept in vizita ! http://lapieptulmamei.blogspot.com

#14
accept92

accept92

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.175 mesaje

Postat 03 mai 2010 - 18:10



"Noi romancele", adica in general, suntem cu mentalitatile si atitudinea vis a vis de sarcina si nastere departe de a ne dori sa nastem acasa. Deci nu exista cerere pentru acest serviciu, cand va exista va aparea in mod natural si oferta.



#15
alinushca

alinushca

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.323 mesaje

Postat 03 mai 2010 - 19:38

Hmm... eu sunt de parere ca exista un numar semnificativ de femei care ar vrea totusi genul asta de "servicii" dar faptul ca nu exista un cadru legal impiedica orice tentativa. Stiu de pe net cateva moashe care au experienta cu nasterile acasa acumulata in strainatate. La noi nu li se permite nici macar sa asiste la nastere in spitale, decat in mici cazuri (nefiind angajatele spitalului respectiv) dar acasa...





Mami de [avion] (28.10.2008) si [gravi] bb2 12+ [baietel]

#16
accept92

accept92

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.175 mesaje

Postat 03 mai 2010 - 23:03

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

La noi nu li se permite nici macar sa asiste la nastere in spitale, decat in mici cazuri (nefiind angajatele spitalului respectiv) dar acasa...




Pai nu vad cine nu ii poate permite sa te asiste acasa. Cred ca daca o femeie doreste si se simte in stare poate naste si singura in codrul verde. Sunt sigura ca nu exista legi care sa interzica asta. Problema cu spitalele care interzic asistarea la nastere a unei persoane ce nu apartine de spital este de inteles, e pur si simplu o responsabilitate pe care spitalul nu si-o poate asuma.




#17
mamacangur

mamacangur

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 188 mesaje

Postat 04 mai 2010 - 10:08

Citat:
citat din mesajul lui alinushca
Hmm... eu sunt de parere ca exista un numar semnificativ de femei care ar vrea totusi genul asta de "servicii" dar faptul ca nu exista un cadru legal impiedica orice tentativa. Stiu de pe net cateva moashe care au experienta cu nasterile acasa acumulata in strainatate. La noi nu li se permite nici macar sa asiste la nastere in spitale, decat in mici cazuri (nefiind angajatele spitalului respectiv) dar acasa...Mami de [avion] (28.10.2008) si [gravi] bb2 12+ [baietel]
Din "cercetarile" mele exista romance care si-ar dori asa ceva; in cazul acesta cred ca oferta ar stimula cererea!Va astept in vizita ! http://lapieptulmamei.blogspot.com

#18
micalondra

micalondra

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 83 mesaje

Postat 08 mai 2010 - 14:55

Si eu imi doresc sa nasc acasa! Si chiar ma gandeam la varianta sa aman si mai mult ca la prima nastere plecarea la spital. La prima nastere am ajuns la spital cu 4 ore inainte sa nasc, nu a fost nimic urat pentru mine, am nascut usor, dar ma gandeam ca acasa, eventual in cada cu apa ar fi si mai placut! Nu cred ca s-ar incumeta cineva de la spital sa vina sa ma asiste acasa, asa ca ma gandeam sa ma asigur eu cu ecografii si controale inainte de nastere sa stiu daca e totul in regula (adica fara circulara de cordon sau cordon scurt sau pozitie nepotrivita a fatului etc.) si sa chem eventual salvarea cand chiar simt ca trebuie sa imping; fiindca altfel nu cred ca ar fi sanse sa nasc acasa! Nici nu cunosc pe nimeni de la sala de nasteri sa ma interesez sau sa rog sa stea cu mine. Daca reusiti sa convingeti pe cineva as vrea sa aflu si eu! Asa ca mult succes!

#19
alinushca

alinushca

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.323 mesaje

Postat 08 mai 2010 - 22:27

uite asteptam lamuriri suplimentare de la denisamov care a nascut zilele trecute. spunea ca i s-au pornit contractiile si in 10 minute a nascut. nu zicea prea clar daca acasa, in salvare sau la spital. http://forum.desprec...52&whichpage=11 dar asteptam detalii [:)]





Mami de [avion] (28.10.2008) si [gravi] bb2 13+ [baietel]

#20
Mindy

Mindy

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.612 mesaje

Postat 09 mai 2010 - 11:42

si eu as vrea sa nasc acasa, inca ma mai gandesc. mi-a placut mult subiectul scris de Paulush si experienta ei.

totusi la spitalul la care voi naste am auzit ca se respecta enorm de mult dorinta mamei legat de felul in care vrea sa nasca. poti beneficia de un mediu intim si de o atmosfera 'ca acasa'.

Eu la prima nastere nu am facut un plan de nastere, mi-au pus cateva intrebari si a bifat DR ce am zis pe foile lui, dar am mers mai mult pe politica spitalului decat pe dorinta mea. Acum imi pare rau, era dreptul meu sa imi fac eu un plan de nastere. La a doua nastere ma voi inspira din planul de mai jos. E planul unei prietene americance (ea e nurse, a lucrat mult timp in maternitate).

exista multe exemple de birth plans pe babycenter.com sau alte situri de profil.
______________________________________________________________________
M - mom
N - father
S - baby

Top Priority: Healthy baby, healthy mom!

THANK YOU all for helping make this the joyful and special experience we have been anticipating these many months. Your smiles and encouragement make all the difference! We chose St. L. Hospital for the delivery of our son because we know the birth experience we are hoping for can only happen here. M delivered our first son, T, entirely without pain medications in this same hospital. The staff made T’s birth a great experience!
We have been preparing for a medication free, natural child birth, but we understand that complications may arise. In that event, if at all possible under the circumstances, we request that you discuss any possible options, procedures and/or medications with us before proceeding. If you ever have questions or concerns, please share them with us!


During Labor

1. Please do not offer pain medications.
2. Please allow labor to continue for as long as possible without intervention.
3. We prefer intermittent fetal monitoring as needed over continuous monitoring.
4. We prefer to be left alone as much as possible during the laboring process.
5. Vaginal exams to be performed by Midwives only, please.
6. M would like to be able to move around freely and use whichever positions are most comfortable.
7. M would like to eat & drink to maintain hydration and strength.
8. Prefer saline lock/heparin lock rather than continuous IV therapy.

During Delivery

9. Please provide an AquaDoula tub, squatting bar and mirror.
10. M prefers to tear naturally, avoiding an episiotomy if at all possible.
11. Please allow N to deliver as much of S as circumstances permit.
12. Please place S skin-to-skin on M’s chest immediately after birth.
13. Please wait to clamp the umbilical cord until after the cord has stopped pulsating, and then allow N to cut it.

For baby S

14. Please allow S adequate time to clear his own secretions, with gentle suctioning thereafter if necessary.
15. M prefers S stay with her at all times; bathing, measurements, medications (eye ointment, vitamin K) and transitioning performed at bedside after bonding and breastfeeding are complete (~1 hour after birth).
16. N prefers to always accompany S (to the nursery, etc) if it becomes necessary.
17. We would like to give S his first bath ourselves before we leave L&D.
18. We prefer S be given no artificial nipples or nourishment.

Should Cesarean Section Become Necessary

a. N to be present at all times.
b. Please provide a mirror & lower the screen at delivery so M can see S being born
c. M would like to wear her contact lenses or glasses during the operation
d. M would like to remain conscious
e. M would like her arms and hands unrestrained to touch and hold S
f. M and S be allowed to bond immediately and begin breastfeeding. See above for further requests for S at delivery and after birth.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -