Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cat timp se fierbe un ou?


15 raspunsuri la acest subiect

#11
Myhaella

Myhaella

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 338 mesaje

Postat 04 noiembrie 2005 - 10:06

Pentru ou moale eu acopar cu apa rece imediat dupa ce iau ibricul de pe foc, astfel galbensul ramane moale si in plus se poate consuma imediat.

#12
floriinutza

floriinutza

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 24 noiembrie 2005 - 19:51

foarte important!(zic eu) ouale nu se fierb la fel peste tot, depinde de altitudine (sper ca nu spun vreo magarie, dar parca are legatura cu temperatura la care apa incepe sa fiarba, si care nu este 100°C, decat in conditii speciale de laborator. oricum o sa verific si o sa transmit si explicatia stiintifica). mie mi s-a intamplat de o gramada de ori: in cluj sau in sibiu ouale fierb mai greu decat in bucuresti, nu-i banc! greetings!

#13
Crinia

Crinia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 347 mesaje

Postat 24 noiembrie 2005 - 21:35

Floriinutza, ai dreptate. Acasa oule fierbeau in maxim 5 minute si erau tari, dar in Canada mie imi trebuie aproape 15 minute ca sa le fac tari. Si le pun odata cu apa rece. Nu stiu care ar fi explicatia, dar asta e. [mamica] Karina mamica lui [copil] LUCIAN (23 februarie 2005)

#14
Deanny

Deanny

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 268 mesaje

Postat 25 noiembrie 2005 - 09:50

Eu am invatat de la bunica mea asa: 12 minute din momentul in care fierbe apa si ouale ies potrivit de tari. Pupici, Deanny

#15
monagan

monagan

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 436 mesaje

Postat 28 noiembrie 2005 - 18:55

3 min (de cand a inceput sa fiarba apa)= ou moale. 5 min= ou tare. MG

#16
mihaela amalia

mihaela amalia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 550 mesaje

Postat 28 noiembrie 2005 - 21:40

Eu le las 5 min , dar apa deja clocoteste si asa ies numai bune, nici moi, nici tari (prin asta referindu-ma la galbenus).
Devylla tu poti sa faci ca si mine. Cand am inceput sa ii dau fetitei mele ou fierbeam 3 min(asa stiam de la mama), dar imi ieseau prea moi.A doua oara am lasat 4 min si tot nu mi-a placut cum a iesit si tot asa pana i-am dat de "capat".Tot asa poti sa faci si tu.Pleci de la un anumit timp cat crezi tu ca ar fi bun oul, si in functie de cat de moale sau tare iese poti sa mai adaogi sau sa scazi din minute.
Mama cata logica ma putut sa am[:D].Sper sa fi fost coerenta in "lamurirea mea"
[pup]

Mihaela[mamica] si bb[copil] Amalia

[foto] POZICI CU NOI [foto]
[cit]O poveste minunata...




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Cum a fost testul de toleranță la glucoză?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 00:45

  • Pregatiri

    Julix94
    - Ieri, 22:25

  • Burtica rotunda

    Roxana3001
    - Ieri, 18:47

  • Ecooo

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 17:38

  • Trimestrul 2 de sarcină

    BiancaDragnea
    - Ieri, 07:41

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -