Bloguri

Jurnal de sarcina

Prima morfologie

 • Buuun,

  Sunt in urma un pic cu postarile, dar as vrea sa o iau pas cu pas. :)

  Desi imi tot faceam griji cu ce s-ar putea intampla cu bebele, datorita diagnosticului de uter bicorn si tot ce citisem pe internet despre asta (nu ar fi trebuit, stiu..), uite-ma ajunsa la Morfologia Fetala de Trimestrul I. Am ajuns acolo cu emotii si singurica, deoarece sotul nu a putut pleca de la serviciu. Teama mea cea mai mare nu era sa aflu ca are risc de sindrom Down sau mai stiu eu ce.. ci era teama ca voi afla ca nu ii mai bate inimioara. Am avut o colega ce a patit asa si nu imi puteam lua gandul de la asta.

  Asa ca in momentul in care a pus ecograful pe burtica (prima eco pe burtica :)) eram tare speriata si doctora imi spunea sa nu ma incordez ca voi creea contractii, de care tot aveam din cauza uterului. 

  Dar.. bebe misca pe acolo si i-am auzit inimioara. A fost asa de dragut, as fi putut sa o ascult incontinuu. Au urmat masuratorile si imi tot repeta ca bebe este bine, totul este perfect, a calculat riscul de trisonomii si totul a iesit bine.

  Si mi-a mai dezvaluit ceva.. o sa aveti o .. FETITA!

  Imi venea sa plang in momentul acela, a fost prea emotionant pentru mine totul.

  Am iesit si am sunat sotul, care a fost la fel de incantat ca si mine.

  Apoi, am sunat-o pe mama. Saraca..ea nu stia nici ca sunt gravida pana atunci. Nu am spus nimic parintilor inainte ca sa stim ca totul este bine inainte si mai ales pentru ca mama este genul de persoana care isi face multe multe griji si nu am vrut sa stea stresata pana la morfologie cu mine. 

  I-am spus direct ca va avea o nepotica.

  Saraca, a intrebat cine e gravida. Nu se astepta deloc. Noi vorbim in fiecare zi si era sigura ca o sa stie de la inceput.

  A fost tare fericita, mai ales ca e fetita. Asta pentru ca are doi nepoti baieti de la sora mea.

  Acum.. urma sa le spunem si socrilor.

  Am ales ziua de nastere a socrului pentru a face marele anunt.

  Va continua...


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

 • Marele anunt

  Asa.. am ajuns si la marele anunt catre socrii mei. Ziua socrului a fost sambata si vineri seara am mers la o cununie cu totii. M-am chinuit foarte mult sa nu se vada burtica (era micuta oricum) si ca...
 • Prima morfologie

  Buuun, Sunt in urma un pic cu postarile, dar as vrea sa o iau pas cu pas. :) Desi imi tot faceam griji cu ce s-ar putea intampla cu bebele, datorita diagnosticului de uter bicorn si tot ce citisem p...
 • Prima ecografie

  Abia intorsi din vacanta si proaspat casatoriti, ne-am gandit ca ar fi cazul sa ne gandim la un bebe. Era prima data cand incercam, dar am spus ca sigur nu raman asa usor gravida, asa ca nu ne-am facu...

Din aceeasi categorie...