Bloguri

Jurnal de sarcina

Bagaj de maternitate

  • Pentru a va fi alaturi în anevoiosul proces de organizare a bagajului pentru maternitate, iata câteva sugestii pe care le puteti folosi pentru a va usura munca de viitoare mamici!

    1. Pregatiti doua bagaje: pentru mami ?i bebe

    În mod normal, sejurul în maternitate dureaza aproximativ trei zile, astfel ca un bagaj mediu – de tipul bagajului de mâna din avion – este suficient pentru mamâ. Cea mai potrivita geanta ar fi una în care sa puteti vedea rapid tot ce este în ea, fara sa trebuiasca sa „sapati” dupa lucruri si sa stricati toata organizarea.

    Pentru bebe am ales o geanta de schimb de la Babymoov de marime medie, compartimentata în mod util, special pentru excursii de o zi sau doua. Micul bagaj cuprinde ?i o aleza, o geanta termoizolata, o mini geanta pentru suzeta si multe buzunare pentru lucrusoare de omuleti. La cât de mititele sunt primele hainute, au încaput toate în geanta. Am pus în bagajul meu doar o paturica.

    2. Verificati cerintele maternitatii si adaptati lista

    Unele spitale ofera toate cele necesare, de la scutece la salopete si de la absorbante la camasi de nastere, deci tot ce trebuie sa faci este sa fii sigura ca ai buletinul si sotul cu tine. Însa majoritatea maternitatilor ofera doar scutece, amborbante si medicamente, asa ca ar fi util sa verificati întrebati despre ce este inclus în planul de nastere. Adaptati lista la nevoile voastre si sunteti pregatite pentru cumparaturi.

    3. Shopping cu lista în mâna

    Daca sunteti ca si mine si credeti ca aveti o memorie destul de buna încât sa nu faceti cumparaturi cu lista în mâna, va sugerez sa o luati totusi cu voi prin magazine. Nu trebuie sa fie musai o lista pe hârtie, una în telefon este mult mai utila si usor de ajustat. Pâna la urma, cine mai pleaca de acasa fara telefon? Lista va va ajuta sa mi cheltuiti bani pe lucruri de care nu aveti nevoie si sa va amintiti de cele trebuincioase.

    3. Spalati si calcati hainele

    Chiar daca sunt noi, hainele ar trebui spalate si calcate, mai ales cele ce vor fi în contact direct cu pielea bebelusului. Nu sunt o mare fana a calcatului în general, dar cred ca primele hainute ar trebui sa fie cât mai curate posibil. În plus, la cât de „sifonate” se simt mamicile dupa nasterea unui copil, sunt sigura ca o pijama bine calcata mai ridica moralul.

    4. Organizati toate lucrurile la vedere înainte sa le împachetati

    Cea mai usoara metoda de organizare a unui bagaj este previzualizarea si apoi împachetarea. Asadar, asezati toate lucrurile pe categorii, verificati lista si apoi puneti-le în bagaj. Eu le-am organizat pe pat si am verificat lista de vreo o suta de ori pâna am decis sa le pun în bagaje. Cred ca am uitat sa mentionez ca unul dintre simptomele sarcinii este nevoia de organizare si control, un simptom foarte greu suportat de barbati.

    5. Împachetati pe categorii si cu grija

    Când le asezati în bagaje, pastrati ordinea lucrurilor asa cum le-ati organizat la vedere. Body-urile în partea stânga, salopetele în dreapta, lucrusoarele mici în buzunare, stiti ce vreau sa spun. De asemenea, am descoperit ca este foarte util sa rulez hainele atunci când le pun în bagaj. Aceasta metoda economiseste spatiu iar lucrurile nu se vor sifona, daca sunt rulate cu grija.

    6. Produse de igiena mici, în gentute transparente

    Un lucru foarte util pe care l-am învatat când cercetam idei pentru organizarea primului meu bagaj de mom-to-be a fost despre gentutele acelea trasparente de genul celor din aeroport. Sunt ieftine si puteti vedea ce contin fara sa cotrobaiti prin ele. Folositi-le pentu produsele de îngrijire si alte lucrusoare. Va vor salva ziua daca capacul de la sampon nu a fost bine închis. Alegeti produse de igiena mici, atât cât aveti nevoie pentru trei zile. Puteti gasi produsele voastre preferate în ambajaje mai mici dar, în cazul în care nu le gasiti, puteti transfera putin sampon, gel de dus sau crema de mâini în sticlute de voiaj.

    7. Planuiti lucrurile necesare pentru sala de na?tere

    Fie ca vorbim de o nastere naturala sau de cezariana, acest eveniment aduce, fara îndoiala, multa fericire dar si multa oboseala. Medicii si asistentele vor face kilometri în jurul vostru, va spun din experienta. Tinând cont de faptul ca nimeni nu se poate concentra prea mult pe aspecte precum hainele din geanta în acele momente, va recomand sa planuiti cele necesare pentr nastere si sa le puneti ultimele în bagajul de spital. Atât pentru bebe, cât si pentru voi. Astfel, veti stii exact ce si unde sa cautati, fara sa scoateti tot ce este în genti si fara stres.

    8. Nu uitati de outfit-ul de plecare acasa

    Luati în considerare ca dupa nastere veti arata tot însarcinate dar cam ca prin saptamâna 20, asadar nu uitati sa împachetati un rând de haine pentru iesirea din maternitate. O pereche de pantaloni si un top de gravide de prin luna a patra ar trebui sa va vina bine. Puneti hainele pe fundul gentii sau într-un compartiment separat pentru a le gasi rapid, mai ales daca rugati pe altcineva sa le caute.

    9. Pregatiti pungi pentru hainele murdare

    Va imaginati cum vor arata hainele dupa nastere si cele câteva zile din spital. Nu intru în mai multe detalii. Ca sa evitati confuzia si accidentele, împachetati câteva pungi de material textil sau plastic în geanta si vârâti în ele tot ce a fost folosit deja. Va va fi mai usor sa gasiti ce cautati. Recomand sa folositi plase diferite pentru bebe si pentru voi si sa le trimiteti la spalat cât mai repede, ca sa evitati petele acelea greu de scos.

    10. Puneti bagajele aproape de ie?irea din casa

    S-ar putea sa fiti surprinse cât de rapid trebuie sa plecati spre spital atunci când a venit momentul ca bebe sa-si faca aparitia. De asemenea, s-ar putea sa nu fiti acasa si sa trebuiasca ca altcineva sa vi le aduca la maternitate. Tinând cont de aceste scenarii, puneti gentile închise aproape de usa de iesire, cât mai vizibil posibil, ca oricine sa le poata gasi usor.

    11. Faceti-i un sumar si viitorului tatic

    Cum spuneam mai sus, cel mai probabil nu veti cara bagajele voi însiva si exista mari sanse sa va cotrobaie prin ele sotul, mama sau moa?ele, în cautarea a cine ?tie ce. Prin urmare, aratati-i si sotului ce aveti prin bagajje, explicati-i cum ati planuit lucrurile si unde sa le caute când vi s-a rupt apa dimineata la ora doua. Sigur veti avea nevoie de ajutor si în spital, deci ar fi bine ca viitorul tatic sa fie bine informat.

    12. Pastrati în poseta actele si un încarcator de telefon

    S-ar putea ca sorocul sa va vina la birou sau la cumparaturi, nimeni nu poate prezice exact. Fiti pregatite si puneti-va actele si un încarcator de telefon în poseta, sa nu ramâneti în pana daca ajungeti singura la spital.

    Tot ce va mai ramâne de facut este sa va bucurati de zilele de sarcina ramase pâna la marele moment. Bagajele sunt pregatite si nu va va lipsi niciun lucru esen?ial daca pastrati organizarea. Nimic nu este mai frustrant decât sa îti trimiti sotul acasa sa caute camasa de nastere. Si nu uitati sa pregatiti scaunul auto pentru iesirea din spital!

    Spor la împachetat!


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Geanta Bebelusului

    Buna mamici, Am primit "Geanta Bebelusului" si pe acesta cale vreau sa multumesc organizatorilor pentru acest proiect care este foarte util proaspetelor si viitoarelor mamici , cuprinzand o seri...
  • Increderea in tine

    Ce pacat ca nu învatam sa ne iubim noi pe noi însine mai mult! Cautam perfectiunea care face doar sa ne alimenteze frustrarile, fara a ne iubii propriul corp! Nu exista produse miraculoase...
  • Minunea din viata mea

    Minunea din viata mea, pentru toti care cred ca nu exista minuni pentru toate mamicile . Ce trebuie sa stiti este ca eu am reusit . Greu dar am reusit . Fiti convinse ca nimic nu este intamplator in v...
  • Poveste despre nastere

    Saptamana 40, s-a implinit termenul de gestatie. La ora 12:00 mi s-a rupt apa, am facut un dus si am plecat la spital impreuna cu sotul meu. Am ajuns acolo am stat putin la coada la camera de ga...
  • Nastere naturala

    As vrea sa nasc natural, desi inainte femeile care nasteau natural mi se pareau eroine. Acum mi se pare o alegerea fireasca. Nasterea naturala se intampla, asa cum ii spune si numele, natural, firesc...

Din aceeasi categorie...