Bloguri

Jurnal de sarcina

Jurnal de burtica - 17 saptamani

  • Perioada calendaristica: 22.01.2014 – 28.01.2014

     

    Greutate totala/greutate luata pana acum: 55,9 kg/ 3,4 kg

     

    Circumferinta abdomen: 83 cm

    Haine de gravida?  Tot nu am cumparat inca nimic de gravida. Blugii cu talie joasa inca imi vin, ca-i inchid sub buric, la ultima gaura a curelei. Burtica inca e mica si cele cateva bluze de la sora-mea o acopera perfect. Sutien de bumbac de gravida inca n-am luat, tot nu ma pot obisnui cu ideea de incorsetare in sutien.

    Vergeturi/celulita? Am descoperit cu tristete vreo doua pe fiecare san, in zona interioara, pe stern, insa sunt putin ciudate, ca sunt deja albe, cum sunt cele vechi, nu rosiatice, cum ar trebui sa fie cele incipiente. Inca nu am elucidat misterul. Ma dau cu crema speciala o data la 2 zile pe sani si abdomen, insa nu prea sunt multumita de ea, intra greu in piele. As incerca uleiul de migdale dulci, am auzit numai laude la adresa lui.

     

    Transformari corp: Sanii nu au mai crescut si nu mai simt tensiunea aceea enervanta din ei, de acum 2 saptamani. Arat bine cu sani mai mari! E ca si cum as proba pe viu o pereche de silicoane exact pe masura mea! Ii mai simt inca grei si plini. Si areola s-a inchis la culoare. Uterul mi-l simt bine la palpare chiar sub buric si de vreo 3 zile ma inteapa cam urat la schimbari bruste de pozitie. Posteriorul nu s-a mai marit, semn bun.


    Somn:  Am nopti asa si asa si nopti foarte rele. In cele asa si asa nu merg decat o data la baie sau chiar deloc, insa macar dorm cum trebuie intre reprize. In cele rele am insomnii crunte, visez numai porcarii, ma agit, respir greu, ma sufoc si ma asez numai in pozitii imposibile pentru burta.

     

    Ca pozitie de somn inca prefer pe cea pe-o parte-semiburta, cu un genunchi indoit, desi a cam inceput sa ma jeneze zona de burta presata de saltea. Pe spate atipesc doar putin timp, de obicei, dimineata, insa ma trezesc cu dureri urate de coloana, in zona lombara. Inca dorm singura in camera, asa ca ma frustreaza la culme ca desi am toate conditiile pentru un somn linistit si fara galagie, eu stau si numar punctisoarele de pe tavan ore intregi!


    Stare de sanatate/analize: Nu am luat niciun supliment pt anemia usoara de la analize si nici pentru lipsa de calciu. Iau Femibion 2 zilnic cate o pastila tare si o capsula gelatinoasa. Au inceput sa ma sacaie durerile de coloana, cand stau mai mult de 30 de minute intr-o pozitie, indiferent ca e pe spate sau semi-sezut. Tusea vad ca m-a lasat bine de tot, doar dimineata imi mai curat gatul, simt ca expectorez putin, dar atat.

     

    Pe 12.02.2014 am programare la ginecoloaga, vreau sa repet ecografia si poate aflu si sexul lui bebe nazdravan. Pe la 20 de saptamani trebuie sa fac analizele de col (Ureaplasma, Mycoplasma, Chlamydia si examen microbacteriologic secretie). Sper sa imi iasa toate ok. Tensiunea este buna, constanta.

    Cele mai bune momente:  Fix cand am implinit 17 saptamani, 3 seri si nopti incheiate bebe a tot zburdat prin burtica. Sper sa nu ma mai insel de data asta si sa fie chiar el, nu doar gaze. Simt gadilaturi, zvacnituri, mai des in partea stanga. Il apuca spre seara sau dupa ce ma asez in pat la culcare. Apoi o zi intreaga liniste, nici o miscare. Se pare ca e cu toane! 


    Ce am ratat/ de ce mi-e dor?  Imi lipseste miscarea si iesitul afara in aer liber, insa e foarte frig, asa ca astept primavara. In fiecare vineri seara mergem la niste buni prieteni, ne strangem mereu vreo 10 persoane. Obisnuiam sa beau deseori cate un pahar de bere, vin fiert sau crema de whisky. Acum ma uit cu jind la ei si-mi masor plictisita jumatatea de pahar de limonada sau apa plata! Inca mi-e pofta rau de pizza quarto formaggi, cu tone de branza brie, camembert, cu mucegai.

     

    Singurul avantaj al vremii hidoase de afara este faptul ca nu e vreme de motocicleta si nu vad motociclisti prin oras sa ma apuce dorul de motociclit. Asta intr-adevar imi lipseste rau de tot si nu vreau sa ma gandesc ca in maxim 2 luni ma voi simti ca un leu in cusca cand va veni vremea calda si eu nu voi avea voie sa-mi catar burtoiul pe motocicleta!


    Miscari bebe:  Simt gadilaturi, zvacnituri, mai des in partea stanga si mai des seara sau noaptea. Haide bebe, fii mai hotarat!


    Pofte/alimentatie:  Poftele de dulce saptamana asta m-au doborat. Am ajuns sa visez noaptea torturi imense cu crema de ciocolata sau munti de savarine. Catalin nu m-a mai suportat miorlaind de pofta si mi-a cumparat amandine si mi-a facut clatite cu dulceata! Carnea si grasimile tot nu-mi spun nimic, insa am mai scapat in paine, ceea ce nu-i bine deloc!

    Se vede burtica?:  Da, mai ales daca am vreo bluza mulata. Chiar imi place sa iau bluzite subtiri, acelea se muleaza frumos si se vede bine burtica prin ele. Cred ca saptamana asta fac si primele poze la burtica cu haine peste, din fata si profil.

     

    Ma uit la burtica si tot nu mi-l pot inchipui pe bebe inauntru, la dimensiunea reala a lui. Am citit ca saptamana asta a ajuns la 13 centimetri lungime, deci destul de multisor. Insa eu mi-l inchipui tot un mormoloc mic acolo, intr-o piscina de lichid!


    Ce sex are bebe:  Inca avem doar cele doua pareri, una la 13,6 sapt ca e baiat si una la 15,2 sapt ca e fetita. La ecografia de pe 12 feb, cand voi avea fix 19 saptamani, sper sa elucidez misterul.


    Semne de travaliu: Am tras o sperietura urata acum vreo 4 nopti, pe la ora 2, cand dormeam. Am avut un junghi atat de violent in uter, atat de dureros, incat am sarit din pat direct in fund, speriata, cu inima bubuind in urechi. A durat fix o secunda insa a fost crunt. O ora incheiata n-am mai putut adormi de frica. Zilele astea am mai avut mici junghiuri scurte, slabe in intensitate. Nicio contractie, sper sa stiu sa le deosebesc de durerile normale. O sa intreb la eco pe dr daca colul este tot bine inchis.


    Buric proeminent? Zona buricului este plata iar in unele momente chiar iese putin in afara. Mi-a crescut cam mult par in jurul buricului, mi se pare foarte dubios, eu aveam trei firisoare firave si transparente, acum e ciudat sa intind crema antivergeturi peste par des!!

    Alte lucruri notabile:  Ma uit pe multe saituri dupa hainute de gravida, desi nu ma vad impopotonata, asa cum n-am fost niciodata pasionata de moda sau tzoale. Cred ca imi place mai mult sa ma uit decat sa merg sa cumpar.

     

    Astept cu nerabdare vremea frumoasa. Acum totul e ingropat sub troiene si-s minus 10 grade afara constant, de vreo saptamana. As vrea sa ies afara sa ma plimb, insa ma paraseste curajul imediat ce ies cu cainele sa-si faca nevoile si trec 2 minute de stat in frig. Ma enerveaza statul asta in casa, ma imbolnaveste la propriu, niciodata n-am fost o sedentara.

     

    Am momente cand mai fac exercitii, insa ma plictisesc repede, probabil inca n-am luat proportii cat sa ma sperii de mine in oglinda si sa ma motivez sa ma mentin in forma!


    De abia astept sa:  Simt miscarile lui bebe, mult mai hotarate ca pana acum. Insa cel mai mult astept sa aflu ce sex are bebe, fiindca deja sunt pe ultima suta de metri cu rabdarea. Desi pana acum as fi inclinat ca vreau fetita, simt de ceva vreme ca o sa fie baiat, nu stiu de ce. Probabil nu ma vad mamica de fetita, la cat de baietoasa sunt!!

     


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Jurnal de burtica - 37 saptamani

    Perioada calendaristica: 11.06.2014 – 17.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 64,5 kg/ 12 kg   Circumferinta abdomen: 102 cm Haine de gravida?  Saptamana asta ...
  • Jurnal de burtica - 36 saptamani

    Perioada calendaristica: 04.06.2014 – 10.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,8 kg/ 11,3 kg   Circumferinta abdomen: 100 cm Haine de gravida?  Saptamana ace...
  • Jurnal de burtica - 35 saptamani

    Perioada calendaristica: 28.05.2014 – 03.06.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 63,3 kg/ 10,8 kg   Circumferinta abdomen: 98 cm Haine de gravida?  Doar cateva ha...
  • Jurnal de burtica - 34 saptamani

    Perioada calendaristica: 21.05.2014 – 27.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,8 kg/ 10,3 kg   Circumferinta abdomen: 96 cm Haine de gravida?  Cateva haine d...
  • Jurnal de burtica - 33 saptamani

    Perioada calendaristica: 14.05.2014 – 20.05.2014   Greutate totala/greutate luata pana acum: 62,3 kg/ 9,8 kg   Circumferinta abdomen: 94 cm Haine de gravida?  Toate hainele d...

Din aceeasi categorie...

  • Săptămâna 17

    Am ajuns si in saptamana 17 de sarcina. Bebel deja a inceput sa faca primele miscari mai semnificative. Zilnic il simt cum misca usor. Cand depun efort mi se intareste burta, dar ma linistesc atunci c...
  • Trimestrul II - dureri, intepaturi, multe griji

    Ma bucur de fiecare zi de sarcina si incerc sa iau fiecare zi ca atare, sa ma bucur de aceste momente. Totusi, neavand o sarcina tocmai usoara, cu greturi, varsaturi, hematoame, griji infinite, de la...
  • DE LA SPERANTA LA AGONIE

    Am primit cea mai dureroasa veste din viata mea, bebe B nu are nici o sansa sa supravietuiasca. Chiar daca printr-o minune sarcina ar evoula pana la termen din cauza lipsei lichidului nu o sa aibe pla...
  • Fetiță sau băiat?

    Încă nu știm dacă va fi fetiță sau băiat. La morfologia din ianuarie s-ar putea să aflăm. Însă noi ne-am făcut temele și am găsit nume atât pentru fetiță cat și pentru băiat. Pentru fetiță avem 2 var...
  • Dublu test

    Dublu test, triplu test, panorama sigur toată lumea a auzit de ele. Unele mamici dezvolta o adevarata polemica pe tema asta. Ca dacă iese ceva pe analiza ești dispus sa renunți la sarcina, dar dac...
  • Revedere cu mititica mea

    Ieri am avut întâlnire cu Alana și totul este în regula.Am scăpat de ovulele de progesteron,mai trebuie sa iau doar Aspenter,iar placenta jos inserata nu mai este chiar un pericol(a urcat 2 cm).Așadar...
  • al 4-lea control

    Azi am intrat in samtamana 17. Ieri am fost cel de-al 4-lea control, cu mama de data aceasta. Fetita noastra e bine, creste, e in norme exact cum ar trebui sa fie, lunguta ca sotul(doctorita glumea ca...
  • Săptămâna 17 de sarcina -miscarile fetale

    Ma aflu undeva intre 17-18 săptămâni de sarcină, între timp m-am pricopsit cu o durere de masea dar și cu o răceală. Una peste alta am inceput sa simt mai intens mișcările fetale dar nu sunt constante...
  • Dublu test

    Cea mai grea parte din povestea mea de graviduta a fost când medicul meu ginecolog mi-a trimis rezultatul dublului test (16.11) si anume ca rezultatul pentru trisomia 21 este puțin peste limita. Chi...
  • Săptămâna 17

    Săptămâna 17 mi-a oferit niște emoții prin care as vrea sa nu mai trec niciodată. Nici acum nu îmi dau seama cum am reușit sa alunec și sa cad pe scări. Nu a fost o căzătura gravă dar a fost de ajuns...