Bloguri

Jurnal de sarcina

Prima vizita la medic !

  • Pentru prima data la medic . Azi am auzit pentru prima data bataile inimi tale ingerasul meu al mic ,ti-am vazut manutele si piciorusele parca esti un ursulet ,am plans de bucurie .O bucurie imensa care doar o mama o poate intelege ai deja 9 saptamani si 1zi , esti maricel ai 2,63 cm .La o saptamana am facut analizele complete si totul este in regula ,  ( RH- Grupa sangvina A ) . Greturile nu mi dau pace deloc ,ma trezesc si noaptea sa vomit ,cine era la 4 juma dimi la baie , ce norocoase sunt unele femei chiar le invidiez nici nu simt ca sunt gravide , eu am simtit din plin si la prima si la aceasta sarcina ! Nu -mi place mirosul de  cafea rasnita sau ceapa calta ,nu suport aproape nimic sa mananc ,mancarea mea de zi cu zi sunt rosi stropite cu putin otet ,ulei si branza langa cu paine nu pot manca mai nimic , mananc ca pe mar lamaia  ,care ma ajuta sa sa stau pe  picioare , uneori gutuie sau mere verzi si acre ! vestea proasta ca am gastrita de sarcina toate fructele si legumele crude mi fac rau la stomac mai tot timpul ma balonez am dureri groaznice si arsuri in capul pieptului care nu ma lasa sa dorm , stau si plang noaptea si nu pot dormi desi sunt foarte obosita ! Eu lucrez in afara tari din august 2013 , anul acesta 2017 fac 4 ani la celas pacient in Salsburg. Azi 6 aprilie in joia de flori cand am plecat la drum am aflat cu parere de rau ca bunicul tau (socrul meu ) a murit , o veste f trista , el nu va mai putea sa te cunoasca si iar tu nu vei apuca sa te bucuri de el . D-zeu sa-l aiba in paza lui !

    Cea de-a doua vizita la medic a fost in 13 aprilie in Austria  cu 3 zile inainte de paste  ; totul este bine bebelusul meu drag cresti si te dezvolti  sanatos , ai deja 5,4 cm , au trecut deja 12 saptamani si 6 zile .Îi multumesc domnului ca esti bine si sanatos . Medicul in sfarsit a putut sa-mi prescrie un  tratament pentru gastrita sa speram ca asa ne vom putea amandoi odihni noaptea , te iubesc minunea mea chiar inainte de a te cunoaste abia astept sa te pot tie in brate rasfata si sa ti ofer toata dragoste pe care o mama ar puteao da puiului ei .

    Timpul trece dar pe mine nu ma ajuta deloc sunt in saptamana 15 si greturile tot nu mi dau pace ,mai zilele trecute am vomitat mereu . Sper sa vina curand timpul cand sa ma pot bucura cu adevarat de sarcina ! MA bucur ca nu am luat mult in kg aveam inainte de sarcina 61 ,0 kg cantarita dimi pe nemancate si acum m am cantarit si am 64,0 kg . Am primit deja  primele tale hainute sufletel mic 4 bodiuri minunate pentru nou nascut de la baietelui batranei Willi. nu-mi vine sa cred cat de mic vei fi faptura mica scumpa si firava ; ard de nerabdare sa ti simt caldura , atingerea ta catifelata , mirosul tau inconfundabil  soarele meu cel mic. 

    Uneori  ma simt atat de rau ca stau si plang si parca sunt de neanteles , numai cine trece prin asta stie cat de rau poate fi , la primul ingeras am stat mai mult prin spital in perfuzi ca si acum avand sarcina toxica absolut tot ce papam vomitam , eram externata vinerea si lunea ajungeam de urgenta in stare foarte degradata , atunci incepand cu 5 luni a trecut , am sperat ca de aceasta data va fi diferit dat nu a fost . Tot acest sacrificiu merita pentru ingerasi mici si scumpi si este adevarat dupa cum spunea un psiholog copii nu cer sa vina pe lume vin pentru ca noi alegem asta deci nu trebuie sa avem nici un fel de asteptari si ei nu au nici un fel de obigati fata de noi Dsi mereu am auzit zicala la cei batrani ca de ce faci copii ca sa aiba grija de tine la batranete , dar nu este deloc asa daca vream sa gandim logic . 

    În 10 mai 2017 am programare in Sibiu la ecografie sper sa aflu ce esti ,minunea mea , baietel sau fetita , as vrea sa fi fetita pentru ca mai ai un fratior acasa dar daca esti baietel tot atat de bucuroasa sunt importanta sa fi sanatos sa cresti mare si sa nu sti ce este tristetea , sa ai parte numai de bucuri si oameni minunati langa tine , asta e tot ce mi pot dori pentru tine . Dar ca si orice mamica visez deja cum sa ti amenajez camera ,ce hainute sa ti cumpar  .  

    Ma bucur nespus ca mi pot pune gandurile aici si trairile din timpul sarcini asa tu copilul meu drag cnd vei creste te vei putea bucura de aceste mici povestioare iar si iar le voi strange intr-o  carticica care ti va fi adresata tie  . La prima sarcina nu am scris nimic si mi pare rau , totul a decurs altfel eram mai tanara avea doar 22 de ani , eram speriata de tot ceea ce urma sa vina , eram in soc pur si simplu desi i mi doream pe bebe nu aveam casa noastra stam cu socri si locul de munca era solicitant iar sarcina nu ma ajuta nici ea fiindu mi mereu rau , singurul lucru minunat din aceea perioada era sprijinul taticului pe care l am simtit cu adevarat langa mine !  Dar acum este altfel la 34 de ani simt ca ma pot bucura mai mult de tot , sarcina copil familie , va iubesc mogâldetele mele in mod egal , nici nu putea fi altfel o mama isi iubeste toti puii in mod egal abia astept sa va cunosteti si sa va iubiti si ajutati toata viata unul pe celalalt sa fiti de nedespartit cei mai buni prieteni , pentru ca eu cred ca nimeni nu te poate ajuta si intelege mai mult decat un frate . Eu am un fratior si o surioara si chiar daca mici ne mai certam de cand am crescut am fost mereu unul pentru celalalt acolo . Te iubesc puiul meu scump.


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Prima vizita la medic !

    Pentru prima data la medic . Azi am auzit pentru prima data bataile inimi tale ingerasul meu al mic ,ti-am vazut manutele si piciorusele parca esti un ursulet ,am plans de bucurie .O bucurie imensa ca...
  • Martie !

    De cateva zile ma simt foarte rau , am pus asta pe seama crizelor de fiere ba chiar am luat 2 pastilute .Dupa o saptamana mi am dat seama ca este cu totul altceva asa ca am rugat medicul de fam si mi-...

Din aceeasi categorie...